Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Sunday, March 23, 2014

Gaji RM3K itu miskin ?!!

Salam.

Yup ! Rezeki tu memang tak akan datang bergolek sendiri. Ya, memang betol Allah akan tolong hamba-hambaNya yang susah.. tapi kalau tak ade usaha yang korang buat camne nan terbuka pintu rezeki tu. Sedangkan korang sendiri malas nak usaha tolong diri sendiri, camner korang leh expect Allah nk tolong korang. 

Dalam zaman sekarang ni memang tak cukup kalau kita hanya ada satu je keje tetap.. kenapa? Kos sara hidup yang sangat-sangat la tinggi sekarang ni. Sape yang kata dengan gaji korang sekarang cukup angkat tangan !! Alaa yang gaji beso sampai 7 8 riban tu tak payah la angkat, ni zira tanya untuk yang gaji rendah sesama ngan zira je ni. hehe ^__^  Epp !! Bukan nak kata zira tak tau bersyukur taw. Biasa korang-korang ni pikir cenggitu taw :'(

see !! yang dok kelumpo sane tu pn yang gaji 3 riban pn di kira kategori miskin
kalau yang bawah dari tu kira ape plak?

Kan! Tengok siap ade kuar kat utusan lagi.. Zira tak tipu taw. Kos hidup skang memang makin tinggi.. So, disebabkan kos hidup yang semakin tinggi, tapi poket tak jugak tebal...zira gagahkan jugak diri wat bisnes online skang ni. Walaupun tak banyak, tapi alhamdulillah. Dapat la wat tambah-tambah wet makan, wet nak kawen, wet nak shopping, wet nak holiday. Eh? banyak plak? hahaha Alhamdulillah...

Sesape yang rase-rase nak memenuhkan tabung kawen zira tu meh la ramai-ramai beli kat page zira k. Klik je kat Ziera's Online Shop pastu tengok-tengok la, kot-kot ade yang berkenan, jangan malu-malu pm je zira terus k. ^__^

The end.

Monday, March 10, 2014

Pray for MH370 :')

Salam.


Penuh wall pesbuk dari semalam dengan cerita-cerita tentang kehilangan MH370 ni. Sayu hati bile baca macam-macam dari banyak pihak. Banyak yang bersimpati, tapi banyak jugak yang mengeji. Ish ish ish...tak baik taw korang korang. Cube bayangkan korang yang berada dalam situasi ni... 




dari korang dok hapdet benda-benda tak berpekdah tu baik la korang-korang  yang duduk area Johor tu datang sini...
meh la sesame meramaikan 
moge doa yang dikirim dapat memudahkan urusan mencari pesawat MH370



Amin~ :')

Wednesday, March 5, 2014

Dunia itu hanya pinjaman..




Salam.



Allah tak pernah menjanjikan hidup ini tak akan susah
sedangkan langit jugak tak selalunye cerah..
kekadang hujan datang mencurah-curah...
kekadang angin datang besepoi bahasa..

Mungkin hari ini rezeki datang melimpah-ruah
tapi tak mustahil esok datang menimpa pula musibah
Sesungguhnya segala ape yang kite miliki hari ini
tak mungkin akan jadik milik kita selamanya






Alhamdulillah atas ujianMu in ya Allah...  :')

Saturday, March 1, 2014

Rezeki tu ada di mana-mana

Salam.

Haii uolls!!. Percaya tak rezki tu ade di mana-mana. Yup. InsyaAllah. Zira pecaya kita tak akan mati kebulur kat bumi Allah ni. Bumi DIA ni kan luas. Sedangkan ulat dalam batu pun boleh idup, apetah lagi kite manusia yang ade kederat 4tulang kerat ni. Selagi ade usaha dan tawakal, insyaAllah...Tuhan takkan biarkan hamba-hambanya.



''Barangsiapa yang betaqwa kepada Nya, nescaya DIA akan mengadakan jalan keluar baginya, dan memberi rezeki dari arah yang tak disangka-sangka"


Opps...lupe nak bagitau. Zira da berjaya  jugak bukak satu online shop taw. Name kedai tu Ziera's Online ShopSo, akhir-akhir nie memang zira bizi sikit la yee. Bizi menghaplod,mengedit dan akhirnya mempublish page tu.  Dan Alhamdulillah berjaya jugak dipublishkan... ^__^  Yeehuuu!! Ektuali, page ni untuk sambil-sambil je. Siang masih lagi kena masuk opis, masih lagi kena menghadap bos yang mood cam puting beliung tu. (-_-)'' huhuhu. So far, page ni hanya menjual baju-baju/ skirt /dress / jubah untuk perempuan saje. Yang laki takde. Sory. Hehehe.


baru 32 likes je??
huhu


So, sesape yang ngah online tu mehla klik sesaat dua kat page zira k. Wat tambah-tambah bilangan like tu. hehe. Yang dok sebok cuci-cuci mata tu kot-kot ade yang berkenan leh la pm/comment zira kat page tu ye..

Tenkiu ^__^