Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Tuesday, January 28, 2014

1st Year as a Worker

Salam.



A year I have been here.



A lot of experiences I have learned.
A lot of stupid ‘kerenah’ I have to face.
A lot of unnecessary things I have to do.
A lot of feelings comes in my life everyday.
Even this is not what I truly looking for..
 I’m very thankful to Allah for giving me this rizqi.. this opportunity
To learn new things.
To know more peoples.

- opismate -

To help my parents (even it is not much)
Thank You Allah.
Dear Allah…
Please help me to be stronger than yesterday
Guide me to be a better person tomorrow
Help me to repay my parents good deed who are looking for me since I was born till now
Help me to create a smile on their face
Help me in everything I do

Amin ya rabbal alamin~


Friday, January 3, 2014

biji angin...adoi ! sakitnye..

Salam.


Adoi ! sakitnye... masuk arini genap 3 hari kena biji angin nie. Biji angin ni cam de gelembung-gelembung yang timbul kat saraf.. leh imagine tak? alaaa tak tau nak describe cmne tapi yang penting cam bintat la lebih kurang. First day masa new year da kena biji angin kat area belakang telinga ni....sakitnya ya ampun. Sampai ke kepala berdenyut nye... (T__T) tsk tsk tsk. 

Puas jugak la mengoogle carik ape petua nak ilang kan. Tak tahan da sakit kepala ni berdenyut-denyut..rase cam nak perah-perah je kepala ni. Antara petua yang berjaya di google tadi adalah:


1) Amek sikit lada hitam + ketumbar + jintan manis. Bubuh dalam buntil pastu tuam kat biji angin (sumber dari cikbetty)


2) Bangun pepagi tu sebelum gosok gigi, amek air liur basi sapu sket kat biji angin. Urut pelan-pelan. Make sure guna air liur sendiri taw, kang guna air liur orang mau seminggu pulak korang demam sebab asyik terngiang-ngiang je bau air liur basi orang hahahaha (yang ni sumber dari page kat fb mane tah..lupe plak link dy hehe)


Carik punye carik ape penyebabnye boleh terkena sakit ni. Tapi kaaaannn, takde satu penjelasan saintifik pun berkaitan dengan penyakit ni. Tak tau mane datang tah.  Tapi ade ter baca jugak kat satu page ni ade yang kata ade darah kotor tersumbat kat saluran saraf...tapi ade jugak yang kata benda ni normal. Tapi scroll punye scroll ade gak yang kata biji angin ni kanser. Erk !! Kanser??!! Omaih. Terkejut baca...  Betol ke? Ntahlaaa... tak tau nak cakap mane satu yang betol nye. 


p/s: Sesape yang penah rase kena sakit cenggini...cercite sket kat zira k. Sakit sangat da ni huhu