Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Wednesday, August 7, 2013

Happy Eid 2013

Salam...



sumber dari fizgraphic


buat yang nak balek beraya tu
hati-hati la di jalan raya
tak payah nak berlumba sangat kat jalan tu
kang baik-baik orang makan ketupat esok pagi
ekau orang makan hati je tengok orang lain sebab ekau terpaksa makan bubur gune straw

tu aje untuk entri kali ini
sekian...

Monday, August 5, 2013

..raya punya hal...

Salam...


Sambil-sambil buat keje sambil mata menjeling pesbuk. Hahaha. Pesbuk dengan remaja zaman sekarang memang tak boleh dipisahkan. Bak kata pepatah orang tetua "bagai isi dengan kuku". Tapi bukan remaja je, zira tengok dengan pakcik makcik sumer ade pesbuk, twitter, instagram bagai.

Bangun pepagi sedey la jugak...tengok akak ade yang dah balek kampung. Dapat cuti lama katanya. Zira?? Hemm masih kat sini laa..maklum la keje sebagai HR ni time-time nak gaji nie la sebok bebenor. Kang sumer HR amek cuti sape lak nak buat gaji staff-staff kat sini. Ekau orang ke?? Huhu. So, redha kan jelaaaa diri balek malam raya nanti.

Tapi, tibe-tibe tengok akk upload gambo tengah dok sebok mengecat uma mak kat kampung nun. Terubat jugak hati ni. Maklum laa..beli cat nye dari awal pose aritu. Tapi tak sempat nak balek kampung mengecat. So, terpaksa la kerah tenaga akak dan adek yang da balek beraya awal. Hahahaha. Takpe bulan-bulan pose ni bertambah pahala korang tolong mak. (^__-)v



Gembira hati dapat senangkan hati mak dan encik 
(zira panggil ayah zira encik, jangan tanya kenapa sebab zira pun tak tau kenapa hehe). 
Tapi, raya tahun ni hanya bersederhana jela.. 
Mudah-mudahan tahun depan bertambah gaji, bertambah rezeki. 
Amin~


Saturday, August 3, 2013

Dapat Jugak Bonus Raya. Yahuuu!!!

Salam...


Alhamdulillah.
Walaupun tak banyak macam opismate lain, 
At least ade jugak.
Hehehe
Tenkiu bos.




balek keje leh terus pegi shopping (^__^)
mood: senyum sampai telinga

Thursday, August 1, 2013

Penghujung Ramadhan...

Salam.


Ye, Lama sungguh zira menyepi kan. Kadang memang busy. Tapi kadang saja mem'bizi'kan diri. Hehe. Yela...sejak da meningkat dewasa ni, da pun masuk alam pekerjaan..makin banyak rasanye nak kena pikir. Dulu zaman kecik2 time2 nak raya ni cuma tau pikir makan rendang...main mercun..nak kumpul duit raya. Tu aje la...hehe. Tapi sekarang banyak lagi benda nak pikir kan..

Dan....sedar tak sedar dah hampir penghujung Ramadhan kita kali ini. So, kat sini zira ingin susun sepuluh jari mohon maaf pada semua tak kira la kawan-kawan masa tadika ke, sekolah rendah ke menengah, universiti tak lupa kawan-kawan blogger semua. Mungkin zira ada tersalah kata atau tersilap bicara selama ni. 

Salam akhir Ramadhan..


sumber dari encik google