Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Saturday, January 26, 2013

..cara kempiskan perut paling senang..

Salam.

Sape nak perut ramping  macam rozita che wan..angkat tangan !! haaa...mesti korang-korang sumer nak kan. yela sape tak nak perut langsing, rata macam baru lepas di seterika tu kan? hehehe ok2. Minggu lepas mase balek kampung, zira selak2 balik magazine yang lama. Tup tup terbaca satu artikel kat majalah DARA nie. Edisi berape tak ingat sebab otak dok sebok menghafal cara nak kempiskan perut. hihihi. 

Cara nie paling senang nak buat. Even sambil baring tengok tv pun boleh buat taw. Yang penting...there is no tools to be used..no sit up..and no cost at all...so, how?

1) Tarik nafas pepanjang & kempiskan perut sekempis2nya.
2) Tahan lebih kurang 10 saat atau lebih
3) Lepaskan.... puuuhhh!!
4) Ulang 8kali atau lebih.

Amacam? senang je kan. sure tak berpeluh punye. Tapi make sure kena konsisten wat selalu. Jangan hari nie buat. Esok da malas buat. Memang 10 tahun pun takkan kempis punye perut tu. hehehe aktuali korang wat camnie pun da bersamaan macam korang wat sit-up taw. Tak caye? haa gie try sane..


selamat meratakan perut !!

6 comments:

Mysara Ab Rahman said...

thanks for the info..
ni cm simple ckit..

Ziera Ieyah said...

aah...insyaallah klu rajin leh kempis sket hehehe

Anonymous said...

sape ada buat? Berkesan tak?

iss ma said...

Ok..i'll ry..thanxx

Fatimah Bt Tony said...

Perkongsian yg menarik

mamasyafi said...

Simple...insyaAah boleh diamalkan.
Sedikit perkongsian di blog saya berkenaan fakta2 menarik tentang weight management ye

www.mamasyafi.wordpress.com