Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Thursday, December 26, 2013

karangan pendek untuk Mr. E

Salam.

Dear Mr E,
don't u remember how it is very special today for me?
it's 26 December laa...
remember....3 years ago we have promise to share everything
to care & love each other
to tied the knot when the time arrives

semoga awak semakin tabah melayan kerenah saya
semoga mimpi & angan-angan kita menjadi nyata satu hari nanti
terima kasih sebab sudi menjadi teman saya selama 1,095 hari ni

^____^


love is not about how many days, month or years we've been together
it's about how much we love & care each other everyday


Monday, October 14, 2013

A very long entry for my bestfriend....ever!


Salam.


It’s gonna be a very…very…very long entry for my bestfriend out there. Last night, when I’m trying to sleep, I scroll down the old picture of mine. And I found this:

Me & Fai

Waaaiiiittt!! Can I call you my bestfrenz? Hmmmm….Ahh I don’t mind. Even I just know you for a while, but I already claim you as my bestfrenz. Hahaha. Ok. I called her “FAI”. I know her during my internship period. She’s amazing people, who love to laugh all the time, very friendly and kind-hearted. She’s my gossiping frenz. Hahaha. Don’t you remembered when we chit chat on your desk and suddenly head department pass through, we acted like we doing our discussion. What a good acting of us. Hahaha. I miss that moment so badly. She told me that she wants to get married on 24. We were 23 on that moment, so it’s gonna be next year? And she told me she already buying a ‘kain ela’ which she will use it during her marriage.

Then, a month later we go for a camp in Pontian under our internship company’s activity. Kem Kaizen. I already writean entry about this camp in here and here.


Kem Kaizen, Gunung Pulai Johor.


And surprisingly, she meets her true love there. I remember when that guy asks Fai’s phone number from me on first night we were there. Hahaha. Don’t you remember Fai?? And then, start from that moment, their relationship became serious and getting more serious. That’s what we called ‘FATE”. In Malay we called it “Jodoh”.  Ya! Like people always said that we can only planning things, but God arranges everything for us.

                A few months later, they are getting engaged. As I was a very important person, I was invited to her engagement day. Hahaha. Why I called important? Because…..I was there when they first met. With a blue-peach theme, she looks gorgeous. Don’t she?


during her e-day

And finally, on Jan 2013 I was invited again. Invited on her wedding day. Wooww!! Unbelievable. She got what she wants. Getting married when she was 24. Her dreams came true.Then, I came during her reception. It was a bit late.  I arrived around 3pm and I thought I would never see her in her wedding dress. But, suddenly, she with her lovely husband came down from the stage and meets all people downstairs. So, I grab my friends tab and I take the opportunity to take a picture with them.


Does it look like a stairs?
Urgghh.. I’m the lowest one even I’m wearing 2 inch wedges heel (-_-")


Never mind. But she’s look really beautiful right? I’m really happy for both of them. You guys look suits together. It’s so unbelievable. It’s like just now we were met. It’s like just now we were sat together gossiping. Sharing everything. Laughing all the time. But now, you’re married. 


Actually, I was planning to write this entry a long ago. But for some reason, I have to postpone it. Hmmm…by the way, I hope it was not too late to congratulate both of you for your wedding.


“CONGRATULATIONS AGAIN”


Hope to see you soon….with a baby in your bump. (^_-)v
Hahaha.


Thursday, October 3, 2013

encik boipren..sila rasa bangga okeyh!

Salam.


Ektuali, 2minggu lepas mase kite boring-boring ujung minggu. Kite pegi lepak rumah akak zira kat bndar baru uda (bbu). Niat hati nak sambung jahit baju kurung untuk adik. Tapi tengah dok sebok bergosip dengan akak zira, ternampak pulak ade satu kain ela yang kiut je. Wane cream ade dot-dot kaler itam. Terus je rase eksaited nak watkan baju untuk anak sedara kiter yang baru je setahun. Ala konon cam adiah arijadi le gitu. Hehe.

Tapi di sebabkan tangan zira ni asek terketar-ketar je time nak gunting kain, terus je suruh akak zira tolong potongkan kain tu. Kang zira potong jugak mau senget benget t. Hehe. Pastu terus je on mesin jahit...zzuuupp...zaapp... siap akhirnya...






Hahaha cemane? Cantik tak? Plisss laa kata cantik...hahaha
So, encik boipren..bangga tak dapat girlpren cam kite yang tak reti menjahit tapi ade gak usaha nak buat.
Walaupun tak berapa cantik, still nampak jugak bentuk dress tukan.
..Hehehe..



P/S: lupe nak bagitau...akak zira tu tukang jahit. So, sesape yang duduk area  jb yang nak tempah baju kurung ke kebaya ke dress ke leh la gitau kiter k. ^__^

Thursday, September 19, 2013

preparing to fly...

Hello.... 
Assalamualaikum semua.


Puuhh..puhh..puuh..
Bersawang abes blog kiter ni. 
Lama sesangat tak menjenguk nya. 
Padahal keje tak la sesebok mana pun. 
Balek keje selalunya kol 5.20pm da sampai uma.
Tu pun sebab kiter naik moto pegi keje...kalau naek kete mau kol berapa tah sampai. hehe
Dan selalunya pas isyak kompem terus bumm
Melekat kepala kat bantal. 
Tido. hehehe.

Penat nak menghadap komputer sebenarnya
Kat opis da la 8jam tengok monitor je memanjang.
Tu yang kat rumah malas nak on lappy.
Lagipun abang kiter kata jimat karen letrik rumah kalau kiter tak bukak lappy. (-.-")
naseb la badan...

tapi kan...sekarang kan..
mood ngah hepi sesangat
sebab tak lama lagi nak pegi terbang jauh
maklum la kite ni tak penah naek kapal terbang
hukhukhuk sadis kan (T_T)
alaaa kite kan anak emak mana nak gie jauh-jauh tinggalkan rumah
hehehe
sebab tu la eksaited gile nak tunggu time tu
nak naek kapal terbang
nak pegi sabah
mudah-mudahan la kalau jadik
tapi arap-arapnya jadik la
tiket pun da beli hehehe





eksaited sangat sebab dapat tahu uma dia berdepan dengan laut
oh..i love laut so much
^___^

Wednesday, August 7, 2013

Happy Eid 2013

Salam...



sumber dari fizgraphic


buat yang nak balek beraya tu
hati-hati la di jalan raya
tak payah nak berlumba sangat kat jalan tu
kang baik-baik orang makan ketupat esok pagi
ekau orang makan hati je tengok orang lain sebab ekau terpaksa makan bubur gune straw

tu aje untuk entri kali ini
sekian...

Monday, August 5, 2013

..raya punya hal...

Salam...


Sambil-sambil buat keje sambil mata menjeling pesbuk. Hahaha. Pesbuk dengan remaja zaman sekarang memang tak boleh dipisahkan. Bak kata pepatah orang tetua "bagai isi dengan kuku". Tapi bukan remaja je, zira tengok dengan pakcik makcik sumer ade pesbuk, twitter, instagram bagai.

Bangun pepagi sedey la jugak...tengok akak ade yang dah balek kampung. Dapat cuti lama katanya. Zira?? Hemm masih kat sini laa..maklum la keje sebagai HR ni time-time nak gaji nie la sebok bebenor. Kang sumer HR amek cuti sape lak nak buat gaji staff-staff kat sini. Ekau orang ke?? Huhu. So, redha kan jelaaaa diri balek malam raya nanti.

Tapi, tibe-tibe tengok akk upload gambo tengah dok sebok mengecat uma mak kat kampung nun. Terubat jugak hati ni. Maklum laa..beli cat nye dari awal pose aritu. Tapi tak sempat nak balek kampung mengecat. So, terpaksa la kerah tenaga akak dan adek yang da balek beraya awal. Hahahaha. Takpe bulan-bulan pose ni bertambah pahala korang tolong mak. (^__-)v



Gembira hati dapat senangkan hati mak dan encik 
(zira panggil ayah zira encik, jangan tanya kenapa sebab zira pun tak tau kenapa hehe). 
Tapi, raya tahun ni hanya bersederhana jela.. 
Mudah-mudahan tahun depan bertambah gaji, bertambah rezeki. 
Amin~


Saturday, August 3, 2013

Dapat Jugak Bonus Raya. Yahuuu!!!

Salam...


Alhamdulillah.
Walaupun tak banyak macam opismate lain, 
At least ade jugak.
Hehehe
Tenkiu bos.




balek keje leh terus pegi shopping (^__^)
mood: senyum sampai telinga

Thursday, August 1, 2013

Penghujung Ramadhan...

Salam.


Ye, Lama sungguh zira menyepi kan. Kadang memang busy. Tapi kadang saja mem'bizi'kan diri. Hehe. Yela...sejak da meningkat dewasa ni, da pun masuk alam pekerjaan..makin banyak rasanye nak kena pikir. Dulu zaman kecik2 time2 nak raya ni cuma tau pikir makan rendang...main mercun..nak kumpul duit raya. Tu aje la...hehe. Tapi sekarang banyak lagi benda nak pikir kan..

Dan....sedar tak sedar dah hampir penghujung Ramadhan kita kali ini. So, kat sini zira ingin susun sepuluh jari mohon maaf pada semua tak kira la kawan-kawan masa tadika ke, sekolah rendah ke menengah, universiti tak lupa kawan-kawan blogger semua. Mungkin zira ada tersalah kata atau tersilap bicara selama ni. 

Salam akhir Ramadhan..


sumber dari encik google



Tuesday, April 9, 2013

...I'm back...

Salam semua.


I'm back...
Yah..I'm back.
After finished my thesis I try and try to fnd a job
And luckily I got a job
Alhamdulillah..
But work there makes me feel so tired
there's a lot of new things that I should learn
There're so many 'kerenah' in the office
But alhamdulillah again
I can cope with those stressful environment
And work far better

But today...
I received 1 sms 
A good news which said that.. 
My name were listed on the list for PTD exam
It will held on 13 April 2013 at Hotel Tropical Inn
Alhamdulillah again..
^___^

Anyone yang pernah amek exam untuk PTD ni cer share sket tips kat zira..
hehehe



p/s: i'm trying to improve my english for a better future ^__^ 

Saturday, January 26, 2013

..cara kempiskan perut paling senang..

Salam.

Sape nak perut ramping  macam rozita che wan..angkat tangan !! haaa...mesti korang-korang sumer nak kan. yela sape tak nak perut langsing, rata macam baru lepas di seterika tu kan? hehehe ok2. Minggu lepas mase balek kampung, zira selak2 balik magazine yang lama. Tup tup terbaca satu artikel kat majalah DARA nie. Edisi berape tak ingat sebab otak dok sebok menghafal cara nak kempiskan perut. hihihi. 

Cara nie paling senang nak buat. Even sambil baring tengok tv pun boleh buat taw. Yang penting...there is no tools to be used..no sit up..and no cost at all...so, how?

1) Tarik nafas pepanjang & kempiskan perut sekempis2nya.
2) Tahan lebih kurang 10 saat atau lebih
3) Lepaskan.... puuuhhh!!
4) Ulang 8kali atau lebih.

Amacam? senang je kan. sure tak berpeluh punye. Tapi make sure kena konsisten wat selalu. Jangan hari nie buat. Esok da malas buat. Memang 10 tahun pun takkan kempis punye perut tu. hehehe aktuali korang wat camnie pun da bersamaan macam korang wat sit-up taw. Tak caye? haa gie try sane..


selamat meratakan perut !!

Wednesday, January 23, 2013

thank you Allah

Salam.


Lame rasenye tak menaip entry baru di tahun baru. 
ceewahh..
sibuk.
Yup.
sibuk ke sana sinun mencarik kerja
tu tak termasuk lagi sibuk tido, 
makan,
 tengok cite CSI kat astro, 
dok bergosip dengan akak-akak sekalian.
hahahaha sibuk kan (^__-)v
tapi alhamdulillah dalam kesibukan tu sumer rezeki datang bergolek
i got a job !
Yahuuuu !!!


thank you Allah for giving me this opportunity
even tak lah keje gaji 5 - 6k
tapi alhamdulillah la kan
doakan saya terus sukses ye
(^____^)

akhir kata....
Salam Maulidur Rasul !