Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Wednesday, December 19, 2012

. last day of internship .


Salam.


Ok. Gile ekasaited nak hapdet sebab hari nie hari terakhir zira ber'internship'. Kengkawan sumer last jumaat kan. hahaha. sila jeles okeyh. Boleh camtu? hahahah. Akhirnye...selepas 4 bulan mengagahkan diri berpraktikal kat opis ni. Eh 4 bulan ke? Erm kalau tolak tambah dengan segala cuti wajib kat Malaysia, cuti seminggu raya, raya haji lagik..cukup lah tu 4bulan kan. hahahaha ^__^ 


Sebenarnye, farewell party da buat pun jumaat lepas. Buat sekali dengan sorang lagi orang opis yang kena transfer gie cawangan laen. Naseb baek. Tak la nebes sangat mase kena bagi speech sket aritu. Da la zira nie jenis gelabah tak hengat. Kena pulak bagi speech depan orang ramai, depan bos besar, dengan pegawai atasan lagik. mane tak kecut perut den mase tu. (-_-")


Bile ingat-ingat balek, banyak kenangan manis kat sini. Rase sedey pulak tetibe pikir tak payah pegi opis lagik pasnie. sob sob sob sob *sambil kesat air mata. hembus hingus siket. Tapi, sedey2 jugak. Thesis tak di lupakan. So, skang nie masa untuk bersengkang mata, memerah otak nak siapkan thesis. Tak lame je lagik da nak viva. 



~ gambar penyeri entry ~


So, korang-korang yang tengah berpraktikal macam zira jugak "selamat berpraktikal dan ber'thesis'. Adios.

Wednesday, December 5, 2012

tak lame je lagi..

Salam.


Morning u'alls. Erk, nie kire morning lagi ke? baru pukul 11, kire pagi la kan. hehehe tadi pepagi check email, dapat email dari class rep. Pop ! Terus terjojol-jojol mate nie ha. Dia kata tarikh viva setat 24 Disember 2012 - 4 Januari 2013. Siap dia bold, kasik taruk kaler merah lagi. Peh..skang nie da 5/12. So, makne nye ade lagi 11 je ari untuk siapkan sumer nie.

Homaigod ! Homaigod ! cemane nie. Da la q'aire baru je distribute, mane nak analyze smer tu. Pening. Terus peluh kuar mencurah-curah. Tak senang da duduk kat opis. rase cam ade bara atas kerusi. Haish (-_-")

Tu la...advisor da pesan suruh buat seawal mungkin. Degil. Kan skang da kelam kabut. Da la susah nak dapat feedback dari orang opis. Padahal bukan susah mane pun. Kalau konsentrate mau 5 minit je da siap. Huhu. Takkan nak bertenggek depan meja diorang ari2 ingatkan soh isi borang tu. Jatuh la saham ai. Pening. Pening.

So, skang cume mampu berdoa Allah lembutkan hati-hati dyorang nie supaya cepat pulangkan q'aire tu.  Dan moge zira dapat siapkan thesis degree nie dengan cemerlang dan jayanya.

Amin~




Monday, December 3, 2012

outstation di kem kaizen, gunung pulai (part 2)


Salam.

Hye readers ! Aktuali, da lame giler nak update entry yang nie, tapi kebizian menyiapkan thesis menyebabkan zira tak sempat update pasal entry nie. Sape yang terlepas entry sebelum nie leh baca kat SINI...

Naseb baek la zira praktikal kat gomen, so dapat la siapkn thesis dengan jayanya..hahahaha alhamdulillah. Setakat nie thesis zira di approve oleh advisor dengan gembiranye. ^__^ 

Ok. Stop pasal thesis. Kite sambung pasal cite pasal outstation kat kem aritu ok. Yang aritu baru je ari pertama zira kat sane, so nie zira sambung pasal aktiviti pada hari kedua pulak ye.

Ari kedua nie memang mencabar. Sumer peserta kena jungle trekking. Erk, camtu ke eja nye? hahaha zira tibai je. Time nie zira kena jaga checkpoint kat atas gunung nun..huh jenuh i nak daki gunung pulai tu taw...naseb la view atas gunung tu cantik, tak rugi zira berpeluh satu badan naik taw. hehehe.




Then, korang layankan jela gambar kat bawah nie..


spider-web


toxic river





meredah utan


Tiap kali tengok gambar nie sumer, kompem gelak guling2 punye laa...cantik muke memasing wat mask dari lumpur ye. Hahahahaa...

Yang bawah nie pulak aktivit mase ari ketiga. Hari terakhir zira kat situ. Time nie aktiviti lagi la mencabar..zira nak try pun takut hehe.



     





     







     



Cemaner?? Best tak.. hehehe nie baru sikit. Tak larat da nak menuggu upload gambar nie. Line tenet pun da makin slow je nie.. Lastly, majlis penutup...time nie orang2 penting RISDA sumer datang, termasuk la pengarah RISDA Negeri Johor. Tapi yang sedeynye time nie zira takde, sebab berkampung kat sepital pontian. ade budak injured teruk. Huhuhu.. (T_T)


bersama peserta wanita yang cun meletop


barisan peserta lelaki yang gagah


Ok. Now, time to stop writing this entry and continue with 'memerah otak' untuk thesis. Bulan depan da nak viva. Owhh!! Seraam....


Adios!
- The End -