Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Wednesday, November 28, 2012

ya Allah, permudahkan lah urusan ku...

Salam.





p/s: hati tak tenang..tak tau lah kenape.  (-_-)


Monday, November 26, 2012

potong kuku nak mula dari mana ye??

Salam.

Membiarkan kuku panjang tidak dipotong adalah makruh,
kerana itu Nabi SAW telah menetapkan had masa untuk memotong kuku,
dan berkata bahawa ia tidak harus dibiarkan selama lebih daripada empat puluh hari.

(Riwayat Muslim dalam Al-Tahaarah: 258)




Bukan susah nak dapat pahala nie kan..
Jom amalkan !
^_____^


Wednesday, November 21, 2012

..21.11.12..

Salam.


Cantik tarikh hari nie kan
21.11.12
nasib la hari nie ari rabu
kalau tak mesti berebut orang nak kawen tarikh cenggini
betol tak??
hehehe


okbai..
bos panggil ajak join meeting.
adios !

Monday, November 19, 2012

monday blues.

Salam.


Hye you alls..
lemah betol rase nak pegi opis arini
pepagi je datang da kena ujan
terus tambah takde mood nak wat keje

pahtu arini kena tukar unit lagi
huhu tapi ramai orang takde arinie
sumer kuar ade keje luar
sok dok melanguk depan laptop buat2 bizi
so tak payah kena keje luar arini
hihihi


*ari senin memang akan rase lemah camnie je ke? (-..-)

Sunday, November 18, 2012

pengalaman kena kidnap..

Salam.

I kena kidnap. 
Tolong !! Tolong !!
Huhu..
Yup! zira kena kidnap taw petang tadi.
Kena kidnap dengan bestfriend zira.

Konon dia kata nak bawak jenjalan pegi shopping.
Beria zira bersiap sebab nak gie jalan.
Stat masuk je highway da rase pelik.
Apsal macam jauh sangat je nie dari uma.
Dalam ati da pikir macam-macam.
Mane la budak berdua nie nak bawak zira kan.
Sepanjang jalan ujan lebat lak tu, so tak berape nak kenal lalu mane
Tup tup nampak signboard...




Patut la macam penah lalu je jalan tadi.
Rupe-rupenye....


Hahahaha...
Tak sangka betol da umo cenggini pun dapat lagi suprise party.
Tersipu-sipu I tiup lilin tadi taw.
hik hik hik.
Terkejut taw zira.
Pandai ek korang-korang buat konspirasi nie.
Anyway, special thankz to all of you yang da susah payah wat suprise party kat zira.
Yang da susah payah wat BBQ.
Sedap sangat.
Hehehe.
It was one of the best birthday party ever in my life.
Thankz for the food..cake..and gift..
Thankz for everything...
^_________^


*such a lovely gift*
guys!! i like it....
     

...XOXO...
*zieraieyah*

Friday, November 16, 2012

today is my birthday ! ^___^

Salam.


Yes !! today is my birthday... 16 november...tarikh keramat zira dilahirkan atas muka bumi nie. Erk, maksudnye da 23 tahun zira da sekarang nie... (^___^) hehehe tapi umo je da makin lanjut, badan still cam budak tak abes sekolah. (-_-") Puas da minum susu HL tu berkotak-kotak, yogurt da berbotol-botol, makan sayur kacang panjang bajet leh jadik panjang macam kawan-kawan sebaya yang laen..tapi apakan daya, memang cenggini la badan zira sampai ke tua. Redha jela. Bak kata orang rendang tu kiut.. hehehe *saje nak sedapkan ati sendirik (^__^)

Btw, zira nak ucap tenkiu bebanyak pada sumer kawan-kawan, sedara mara, kaum kerabat, rakan seopis yang da wish kat zira...bagi adiah..belanja b'fast..hehehe  Eh, tak lupe pada encik boipren yangdatang dari jauh semata-mata nak belanje lunch dengan secret recipe semalam. Hehe. Tapi tak sempat nak amek gambar bagai, kepala da pikir nak makan je hahaha sory ye encik boipren. I laaappp u all laaa... ^___^


peace yo dari besday girl
(^___^)v

Monday, November 12, 2012

memories...don't come back

Hey dude !

we're best friends before
we're like toothpaste and toothbrush
like coke and sundae
we ate, sing and hangout together
but now
it's weird walking and acting 
like we 
don't even know each other

I act like I don't care
but deep inside.....


Thursday, November 8, 2012

.bersama ladies2 yang hot.

Salam.



saya dan bersama ladies2 yang hangat di opis
hahahaha
nak bagitau tu aje
(^____-)v


Adios.


Monday, November 5, 2012

Resepi Puding Roti bersama Sos Vanilla

Salam.


Yeaaaah !! Berjaya jugak buat puding roti dengan sos vanilla nie. Lame da nak buat. Tapi tak menyempat je. Maklum la duduk rumah bujang, camnie lah kan. Takkan nak angkut oven sebesar gajah tu dari kampung kan. Hehe. So, last2 dapat jugak try resepi nie mase cuti raya haji aritu... Neves jugak nak wat puding roti nie. Takut tak jadik kang. Maluu...hehehe. Jum korang try jugak. Jangan takut. Kompem jadik punyeeee.... Hehehe.                                

Bahan-bahan:
  • 8 keping roti
  • 500ml susu segar
  • 4 sudu besar gula halus
  • 2 biji telur
  • 1 sudu kecil esen vanilla
  • 2 sudu butter (dicairkan)
  • 1 kotak kismis (nak letak boleh, tak nak letak pun takpe)

untuk sos kastard:
  • 1 tin susu cair
  • 2 sudu besar tepung kastard
  • 2 sudu besar gula
  • 1/4 tin air (guna tin susu cair tadi)


Cara-cara:
  1. Masukkan butter, gula halus, esen, telur dan kismis. Gaul hingga rata.
  2. Bakar adunan pada 180 C selama 30 minit atau hingga masak.
  3. Campurkan semua bahan untuk sos kastard dalam periuk lain. Masak atas api sederhana.
  4. Tuang atas puding roti yang telah disejukkan terlebih dahulu.



Done !
Senang je kan.
Try laaa...
(^____^)

Friday, November 2, 2012

Outstation kat Kem Kaizen, Gunung Pulai (part 1)

Salam.

3 ari zira kat pontian. Outstation. Kena jadik urusetia bagi pihak RISDA untuk program motivasi khas untuk anak2 pekebun kecil RISDA. Yepp! Memula memang berat hati nak pegi. Da la tak penah pegi kem2 kat utan cenggini. Dalam kepala da pikir kena tido dalam utan..bilik kena kongsi ramai2 macam zaman sekolah asrama. Haish...benci nyee.  (-_-") Tapi, ternyata salah sama sekali sangkaan zira. Tempat tu cantik. First jejak kaki kat situ rase tenang je, nyaman....




Sampai kat kem ni lebih kurang dalam pukul 12 tengahari. Kena jaga bahagian pendaftaran. Memule je dyorang sign borang kehadiran tu da rase nerves sesangat. Mane taknye. Lelaki2 semua dengan berantai bagai, rambut sumer kaler2. Macam gengster pun ade jugak. Huhu. Takot. Dalam hati da stat pikir macam2, cemane la nak menghandle dyorang sumer 3 ari nie kan. Kol 2 lebih baru setel pendaftaran. Mane taknye, memasing datang lambat. Perut da bermuzik sakan. Cakap je irama ape, pop, dangdut, tamil pun ade agaknye time tu. Lapar bukan kemain. Naseb baek pagi kat opis tu sempat jugak b'fast bihun goreng. Setel je pendaftaran, ade ice breaking. Tapi ice-breaking kat sini tak macam program motivasi yang laen. It's quite fun. Penat gelak jela kat sini.. hehehe




Tuan owner kem kaizen nie. Hehe. Nie abang ensem baju iaju nie la owner nye. Aktuali abang nie anak sulung kepada owner yang asal. Tapi sekarang ayah dy da passing kat dy, so nie kire dy la owner kan. Kiteorang panggil dy along je. Senang. Along nie umo dy 28 tahun, belum berkahwin tapi da di cop orang. Kawan zira jugak. Mudah2an di cepatkan jodoh dyorang. Hehehe.


Kem ni lebih kurang dalam 37 ekar kalau tak silap. Hehehe aritu along de gitau luas kem nie tapi sebab tak catit, ingatan pun da macam nenek-nenek. Haa cepat jela zira lupe. 37 ekar. Besar tu weyh!! Tak sempat pun nak jelajah satu kem nie. Baru round tengok tempat atktiviti esok, da semput  (~_~")







see....time nak beratur pn dyorang bantai gelak
^___^


nie pulak time petang
kena basuh sikit dyorang nie
name pun kem motivasi kan
hehehe


Nie pun zira baru je balek dari outstation kat batu pahat. Pegi lawat pekebun kecil RISDA yang buat perusahaan kecil-kecilan. Buat tambahan pada sang suami. Tapi kecil-kecilan pun untung da dekat puluh ribu sebulan. Ok la tu kan...



K lah.
Zira nak tido.
Penat berjalan hari nie.
Nantikan sambungannye ye...
^____^