Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Thursday, June 28, 2012

guys...

Salam.

arini zira rase sedey sangat
zira pun tak paham kenape orang2 kat luar sane tu 
suke sangat nak menyalah ertikan kata2 zira
even kawan yang zira anggap paling memahami zira
yang zira anggap bestfrenz pun buat benda yang sama

i'm not talking about u my dear
did i ever do wrong to you?
if i did, why don't you let me out?
if not, why you keep talking behind my back and put blame on me
i may not perfect
and not even blame you or anyone
so... please do understand me

Wednesday, June 27, 2012

bulan ber"examination"

Salam.

Hai semua. 
Hari nie merupakan hari pertama zira setat exam tapi buat kali terakhirnye kat KBM nie. 
Alaa sem depan kan zira da praktikal..
da takde da amek2 exam camnie lagi kot. 
Hehe.

sumber dari encik google

Alhamdulillah paper CTU tadi agak senang la jugak
tengok kawan keliling mase exam pun semua tunduk je menulis
paper kedua zira ari ahad nie
so ade mase lagik untuk bersuka ria
hahaha
arap2 encik boipren dapat la turun sini minggu nie
bawak kite jalan2 ye encik boipren
boring la...uhuk uhuk


Sekian...

Monday, June 25, 2012

sometimes it a must !

Hello everyone !

Hi there..
In life we have both sorrow and happiness
but neither of them are lasts long
so, whenever you are happy or sad
remember !
that moment will not last long
and just because today is your bad day
it doesn't mean
tomorrow won't be the best day of your life
just remind yourself
is okay not to be perfect
and we don't have to always be super nice
but sometimes we have to show our bad side
so we can sort out
who can accept you
at your worst...


p/s: tak semua orang yang kite percaya akan pegang 100% kepercayaan tu, zira bersyukur sangat kamu da buka mata dan hati zira seluas2nya and just now i realize u're not a person who can be in my friend list anymore. 


Sayonara kawan !


Friday, June 22, 2012

❀ ✿ ~ hati berbunga-bunga ~ ✿ ❀

Salam.

Yeaah ! Merdeka ! Hahaha merdeka hape nye bulan june camnie yerk. Hehe. Sebenarnye arinie da last day zira  kat KBM. Takde la last day pun sebenarnye. Tapi kire last day la pegi kelas kat kampus kan. Minggu depan da setat final exam, pastu da sambung praktikal. Da tak de da pegi kelas lagik da. Fuuuh ! Berakhir jugak semester yang paling memenatkan nie. Sebenarnye, hari nie zira takde kelas pun, tapi ade test je tengah ari tadik. Alhamdulillah. Berkat usaha gigih bersengkang mata sampai 3 - 4 pagi study sambil bertemankan cerita korea, dapat jugak jawab dengan lancarnye tadi. Time kaseh Ya Allah !

Pastu kan, hari nie zira bertambah-tambah hepi sebab mak dengan ayah zira nak datang jap lagi. Diaorang da on the way da pun. Huhu semenjak menjak da ujung sem niejadik makin rindu pulak kat uma. Hehe. Mak zira datang sebenarnye nak antar adek zira. Hurm. Zira da janji dengan adek nak bawak dia round melaka ujung minggu nie. Bagi chance kat dia sementara dia belom sambung belajar nie. Untung dia ade kakak baek macam zira kan (^___^)  hehehe.

Opps ! Lupe nak bagitau. buat semua warga melaka, jangan lupe datang kat UiTM Melaka yang cawangan bandar tu esok taw. Alaa kan PM kite nak datang sini. Owh teruja sangat nak jumpe
PM kite esok... (bajet macam dapat jumpe depan2 pulak kan hehe).  Eh, korang2 yang laen nak datang jugak pun boleh aje.


p/s: lupe pulak ade 1 lagik esemen nak kena antar minggu depan (-..-")

Thursday, June 21, 2012

langit tak selalunye cerah

Salam.

Minggu nie memang tak seindah yang di duga *ayat punye la kamus dewan kan
Baru je rase nak hepi 
da settle sumer assignment dan test
tibe2 datang lagi sekelepuk 2 test 2 assignment
Aish baru aje nak motivate diri + menenangkan diri minggu nie
baru je konon2 nak prepare untuk final exam minggu depan
Padahal dalam hati da plan nak jalan2 ujung minggu nie
hehehe
Sebab tu orang kata:

Kita hanya mampu merancang
Tuhan yang akan menentukan

Pape pun kena jugak terima dengan redha
walau hati gundah gulana


Tuesday, June 19, 2012

batuk pun kena marah (-.-")

Salam.

Hari nie zira agak frustrated dengan sorang lecturer zira nie
kenapa?
Hurm cenggini cite nye..
Tadik pagi zira ade presentation
So, sepanjang presentation tu zira asyik batuk2 aje
bukan batuk mengade nak mintak perhatian ke ape taw
tapi batuk sebab memang rase nak batuk
kan memang seminggu nie zira demam
so bile banyak cakap tekak pun gatal
pastu lecturer tu boleh marah2
kata zira nie menganggu
yes ! i know sir
memang bunyik saya batuk tu agak menganggu
tapi nak buat cemane
da memang saya sakit
bukan zira degil taknak makan ubat ke ape
berlambak da ubat atas rak tu
da tinggal separuh pun
zira da beli ubat kat kedai + dengan yang dapat dari klinik
tapi tak baek2 jugak demam ni 
nak buat cemane
huhu sedey taw 
takkan lah lecturer tu tak boleh consider sikit kan
bukan zira mintak sakit nie
agak2 korang memang zira yang salah ke? 


sekadar gambar untuk memenuhi ruang 
(^___^)v


p/s: makin sakit bile pikir cemane nak puaskan ati semua lecturer (-.-)"



Sunday, June 17, 2012

Bukan Niat Nak Menjauh

Salam.

Baru2 nie ada orang tegur zira sombong dan cuba lari dari masalah. Rase sedey jugak tapi apa nak buat, mulut orang kita memang tak boleh nak tutup kan. Zira pun da tak larat nak jawab macam mana lagi.Guys, u know my name, not my story.Walaupun pada mulanya memang zira sedey, tapi sekarang zira dah taknak kesah da. Apa yang penting sekarang cume fokus kat study dan macam mana nak jaga hati dan perasaan nie. 

Zira menyepi bukan sebab zira benci. Zira menyendiri sebab...zira cuba untuk terima takdir yang memang da tertulis untuk zira. So, zira rasa diam tu lebih baek, kadang2 banyak bercakap pun tak guna. Orang akan sentiasa salah sangka. Kepercayaan zira pada orang sekeliling da makin pudar, tapi tu tak bermaksud zira salahkan orang laen...cuma zira faham yang manusia nie sifatnya memang selalu berubah-ubah.

Zira cuma merancang yang terbaek untuk diri zira, untuk kamu jugak. Supaya masing2 boleh bahagia. Kita manusia biasa. Memang sering berbuat salah. Tapi kita tak berhak menghukum mereka yang berbuat salah. Walaupun luaran kita berbeza, tapi kita sama je. Masing2 hamba pada yang Maha Esa. Zira tak mintak semua orang paham keadaan zira, cume zira bersyukur kamu da bukak mata zira untuk melihat sesuatu yang zira tak boleh lihat dengan mata kasar. Alhamdulillah, Allah masih beri peluang pada zira untuk sedar dari terus berbuat salah.

Bukan niat zira tulis entry nie nak mencanang rahsia sendiri, bukan jugak niat nak mintak simpati apatah lagi menjatuhkan sesiapa. Cuma zira harap kamu2 semua supaya memahami, bukan makin menambah perasa dalam masalah nie. Setiap orang ada alasan masing2 kenapa buat macam tu...we all have a story to told. Zira harap zira tak menyakitkan ati sesape, tak ganggu idup sesape...tu aje. Zira tak membenci...cuma zira rasa menjauh tu lebih baek.





Saturday, June 16, 2012

Kalaulah...

Salam.

benci ?
geram ?
gembira?
atau dendam ?
zira tak pasti reaksi yang macam mana patut zira pamerkan.
kalau lah memori tu boleh dipadam dengan pemadam atau liquid paper


Ya Allah, tolong la hambamu ini..
Kau kuatkanlah semangat ku..
Kau kembalikanlah keceriaan dan senyuman dalam hidupku
I really wish I can leave a good impact on all of u..
but sometimes things may got away off from my thought..
I'm not a perfect person,
I'm sorry that I leave a very bad impact,
very bad memories,
bad impression,
almos nothing good on u..
I failed to be the best for u..

Friday, June 15, 2012

Ragam Manusia : Macam-Macam Ada

Salam semua.

Dalam dunia nie macam-macam ragam manusia kita boleh jumpa. Makin bertambah usia, makin banyak orang yang akan kita jumpa dan akan makin banyak la ragam yang kita akan tau. Walaupun baru idup setahun jagung orang kata, tapi zira da nampak banyak kerenah nye manusia nie. Bukan nak kata zira nie baek sangat, tapi sekadar luahan rasa hati...

Kalau kite jumpe dengan orang yang baek, yang boleh terima kita dalam keadaan apa sekalipun tu da cukup baek. Tapi dalam dunia nie, kadang susah nak jumpe orang yang macam tu. Betol tak? Padahal mak ngan ayah ari2 pesan, carik kawan biar yang elok, jangan kawan dengan budak2 nakal. Kenapa mak kite selalu pesan macam tu? Sebabnye mak kite nak bile kite kawan dengan orang yang baek secara tak langsung kite pun akan jadik baek jugak. Yela, sebab kawan merupakan pengaruh paling besar dalam kehidupan seharian kite. Contohnya, kalau kawan kite jenis kaki surau, mesti dy akan selalu ajak kite pegi surau kan. Mungkin kali pertama dy ajak kite taknak ikut, tapi lama kelamaan mesti akan terdetik dalam hati untuk ikut dy kan. Itulah namanya lumrah...


Kadang bile kite jumpa dengan orang yang baru kite kenal, kite akan berkawan kan. Tapi tak semua hubungan tu boleh terus jadik rapat. Berkawan nie perlukan masa, keikhlasan dan persefahaman dari 2 pihak. Even da sebulan kite berkawan pun belum tentu kite boleh kenal dy 100%. Kadang baru sekali jumpe je kite da boleh ngam ngan orang tu da boleh jadik geng, tapi kadang2 da kenal lama pun langsung tak boleh kan. 

Kadang2 orang yang kita kenal sekarang belum tentu akan kekal sifatnya. Esok lusa mungkin akan berubah. Kita memang tak boleh nak agak atau halang ia dari berlaku. Tu semua kuasa Tuhan. Diri kita sendiri pun bila2 masa boleh berubah...semuanya boleh berubah. So, tepuk dada, tanya iman. Nak berubah ke arah yang lebih baek atau lebih buruk. 

Firman Allah yang bermaksud:"Sesungguhnya Allah tidak akan merubah sesuatu yang berada pada sesuatu kaum, sehingga mereka ( sendiri ) mengubah apa yang ada dalam diri mereka."                                                                                               ( Surah al-Ra’ad, ayat 11 )

Thursday, June 14, 2012

tak boleh nak imagine da lagik

Salam.

Just imagine,  I have 2 presentation and test by tomorrow
Sabtu nie ade pulak taklimat untuk praktikal
Kang ari isnin ade 2 kuiz
Selasa atau rabu akan ade presentation
Khamis ade test lagi
Dateline sumer assignment jatuh pada hari jumaat
OMG !! 
Rase nak pengsan bile pikir semua nie
Kalau lah ade alat doremon untuk berentikan masa
(-.-")
Eh...korang tolong wish gudluck ea untuk zira
(^____^)


Tuesday, June 12, 2012

*nota anak manja

Salam semua.


Tekak tibe-tibe rase perit
Nak telan makanan pun payah
Tapi tekak teringin sangat nak makan tomyam yang mak masak
Tak sabar nak abeskan semester nie
Tak sabar nak balek kat uma sendirik
Nak duduk celah ketiak mak macam mase kecik-kecik dulu
Nak makan semua benda yang masak
Nak duduk borak-borak dengan mak
Nak ajak mak makan sate dengan rojak kat kedai faveret kat kampung
Huhu macam-macam nak buat dengan mak
Walaupun kat rumah tu takde orang
Tapi tetap rase selesa dan senang hati
Entah
Tibe-tibe rase rindu pulak kat mak :'(


gambar lame malas nak edit


Monday, June 11, 2012

tak sabar rasenye

Salam  semua.


Minggu nie banyak sungguh keje. Tadik pun baru je abes satu test. Naseb baek lecturer bagi soklan senang. Hehe. Senang je ati keluar kelas tadi. Harapnye dapat la markah banyak. Hehe. Tapi tu baru je satu. Nanti tulat ade lagi satu test. Dengan presentation lagi. Maklum la da hujung semester nie kan. Time camnie la semua lecturer nak bagi keje banyak-banyak. Hahaha padahal keje lecturer da bagi awal-awal sebelum cuti aritu tapi ni la padahnya buat keje last menet. (-.-") 

Tapi takpe. Pertengahan bulan depan zira da abes da. Final zira start ujung bulan ni pastu start la cuti semester buat kali yang terakhirnya sebagai budak degree......insyaAllah kalau ade rezeki zira nak sambung belajar lagi. Kalau tak tinggal tunggu mr. E masuk meminang zira aje lah. hehehe.




tibe-tibe rase rindu pulak kat encik boipren
(=^______^=)



p/s: tak sabar rasenye nak cakap "Selamat tinggal bumi Melaka" (",)



Sunday, June 10, 2012

manusia tak selalunye akan berada diatas

Salam semua !


Penat sangat minggu nie. Petang semalam baru aje sampai melaka. Eh sebenarnye dekat maghrib jugak baru sampai uma sewa. Padahal gerak dari segamat dalam pukul 3 lebih. Pastu dengan ujan nye sepanjang jalan, kena la bawak slow2 kan. Pastu siap sesat pulak kat  jasin, Ingatkan nak lalu jalan kampung sebab nak carik stesyen minyak. Konfiden aje bawak moto dengan eksyen kan. Tup tup tengok signboard da terlepas pulak. Cis ! Naseb baek minyak cukup nak patah balek. Hihihi.

Hari nie pun sehari suntuk dok kat bilik. Konon2 nya study la kan. Esok ade test. Tapi baru je nak konsentrate, perut da kriuk kriuk. Rase lapar yang teramat. Terpaksa lah berenti kejap masak nasik. Hehehe. Kalau perut lapar mane boleh konsentrate study. Ye tak?! Kihkihkih.

Oke la semua. Zira nak sambung study nie. Walaupun test yang lepas dapat result yang agak best la jugak. Hehe. Alhamdulillah! Tapi sebagai manusia kite tak boleh leka kan. Orang kata tak semestinye yang kat atas akan selalu berada kat atas. Kadang2 tak disangka2 boleh jatuh ke bawah mendadak. Itu lah kuasa Tuhan.



p/s: Geram ! gambar pengantin tak dapat nak hapdet sebab line 'laju' sangat.


Thursday, June 7, 2012

doakan semuanya selamat ye !

Salam.

Aish. 
Penat sungguh hari nie. 
Punye la bersemangat bagun pagi nak gie kelas. 
Last2 kelas kensel. Ade satu je kelas tadik. 
Cis! Kalau tau awal2 boleh balek kampung tadi petang. 
Tapi takpe la..arini da dapat pahala free sebab niat ikhlas nak pegi kelas kan
hik hik hik  (n___n)
Korang doakan perjalanan zira pagi esok selamat la ye. 
Zira nak balek segamat, sepupu zira kawen luse. 
Ari sabtu nanti.
dan moge cuaca ari esok baek-baek jela hendaknye.
Amin~


tak paham satu hape pun

Salam semua.


Pening gile kepala
kali nie dapat assignment yang paling buat otak rase stuck gile
Bace enambelasratus kali pun maseh tak paham2
Huhu
Macam mane ni
Cenggini...
Zira ade amek subjek knowledge management semester ni
pastu dapat assignment 
"object oriented info modeling"
Uissh punye la panjang tajuk assignment kan
Carik info punye carik
ghupe nye benda alah ni pasal computer programming
eh. lecturer zira nie salah kasik assignment ke hape ni
da la dengan term2 yang orang biasa takkan paham punye
huhu poning kepala eden ni ha
cemane nak buek ni



kepada encik lecturer:
saya ni budak HR la encik
hape kebende encik soh explain pasal computer programming sumer ni (-_-)"

Sunday, June 3, 2012

lenguh satu badan

Salam semua !



Entah. Tak tau nak hapdet ape tah. Kepala penat. Otak pun penat. Rase cam tumpul idea nak mengarang ayat.  Kaki tangan semua da lenguh giler. Pagi tadik bawak motor dari uma kampung ke melaka. Sebabnye mak zira takde kat uma. Mak pegi pahang, kazen zira kawen hari nie. Takde orang nak hantar padahal boleh aje naek bas, saje mengade  (^__-) hehehehe.


Awal gile bangun pagi tadik konon-konon nak gerak kol 8. Tup2. Kol 10 jugak gerak. Da tu berjemur la 2jam bawah matahari. Muke tak payah cakap la. Abes cair semua make-up. Huhu. Tapi naseb baek encik boipren nak temankan zira balek tadi. Taklah terkilan sangat muke sunburn gitu kan. Hehehe.


Sampai uma sewa dalam lebih kurang pukol 12 tengah hari. Ngan matahari terpacak atas kepala tu, terus aje ajak encik boipren pegi makan. Lapar gile. Pastu leh sambung explorace satu jusco tu, pastu pegi pulak tesco kat sebelah. Padahal da enamratus empatbelas kali pegi situ. Padahal kaki memang da lenguh giler. Rase nak baring tido kat situ jugak time tu. Tapi demi encik boipren tersayang, gagahkan jugak kaki ikut dia. Yelaa da la susah nak jumpa sekarang kan. ^___^


Tak cukup satu jusco + tesco kiteorang jelajah, kiteorang pegi pulak giant. Alaa yang dok melaka mesti tau giant yang kat belakang melaka central tu kan. Pasal kiteorang masing-masing gian nak menyumbangkan suara yang da cukup sumbang ni ha. Hehe. Empatbelas kali kitorang pegi tempat karoke kat jusco, abang tu asyik kata full aje. Sampai dia pun da naek penat nak cakap tempat tu penoh. Last2...pegi jugak karok kat giant yang tak berape best tu. Dalam tak best tak best tu pun lapan lagu jugak kiteorang layan. Hahaha.



muke bahagia gile pegang microfon


time kaseh encik boipren teman saya sampai melaka



Oke semua. Zira nak pegi tido la. Mata da sepet tahap gaban da nie. Macam da taknak celik je nie. Kaki pun da lenguh tak hengat. Naseb baek la esok kelas tengah hari. Leh bantai tido 12 jam. Selamat malam semua. (-____-) z z Z Z


p/s: bestnye la kalau ade orang tolong urutkan malam nie (-..-)''


Saturday, June 2, 2012

hati gundah gulana :(

Salam semua. 

Tadi baru aje mak zira gerak gie pahang.
 Entah. 
Rase sedey tibe2.
 Selalu tak macam nie pun. 
Padahal selalu je dok berjauhan ngan mak. 
Moge perjalanan mereka selamat pegi dan balek. 
Mudah2an semua nye berjalan lancar.
Mudah2an zira pun boleh hadapi semua nie dengan tabah dan jayanya.
Amin~



"Takpe zira, lagik 2bulan je kat melaka kan. Kuatkan jela hati tu ye"


Friday, June 1, 2012

cuti sekolah da nak habes

Salam semua !


Huwaaaa...cepat betol mase berlalu kan. Cuti sekolah pun da nak abes. Huhu. Bukan cuti sekolah budak2 sekolah tu.  Zira maksudkan cuti untuk budak2 unibersiti cam zira ni ha. Hehe. Rase cam baru je semalam zira balek uma, nie tibe2 da ari jumaat ag. Nanti luse da kena balek melaka balek. 

Da la sepanjang cuti ni kepala asyik nak pikir assignment je. Setakat ni baru separuh aje yang da siap. Pasal tiap kali nak wat keje, da on laptop. Mesti nak menyimpang ke arah laen. Bukak pesbuk la, layan muvie la, hapdet blog la... Hehehe  ^___^

Cuti seminggu nie pun penuh ngan assignment, ari-ari meghadap laptop. Walaupun bukan 24 jam menaip assignment hehehe. Luse sepupu kawen pun zira tak dapat nak ikut.  Sebab dia kawen kat pahang. Jauh la. Da la isnin tu da setat ade kelas. Huhu. Esok pagi mak da bertolak pegi sane. Huwaaaa lagik la sedey taw. 


p/s : mood kacau bilau abes bile pikir nak kena balek melaka lagik  (=___=)"