Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Tuesday, May 29, 2012

Selamat Pengantin baru kazen !

Salam semua !


Peningnye kepala nie. Pening sebab banyak sangat tido. Hehe. Maklum la ngah cuti kan, tu yang bantai tido tak hengat tu. kihkihkih. Cuti seminggu pun tak macam cuti. Kepala asyik nak kena pikir assignment je. Naseb la jadik final year student cam zira nie kan. (=.=)"

Eh tapi pagi tadik, zira bangun awal taw. Bangun awal sebab ikut mak gie kebun. Pegi kutip derian. Hehe. Kan ngah musim derian ni. Tapi pokok tu degil, dia berbuah sikit je. Da tak macam dulu2. tah, mak kata pokok da tua memang camtu.

Actually, nak cite. Ahad yang lepas tu, zira gie kazen zira kawen. Tapi pegi yang sebelah pompuan je. Sebab sebelah laki buat 3hb kat pahang. Tak dapat nak pegi sebab cuti da abes mase tu. Huhu. So, gagahkan diri tak pegi explorace kat kampus, pegi jugak kazen kawen kat jb tu.  Maaf ye kawan sekelas, bukan saje taknak join korang taw.  


Yang nie mase kazen ngah nikah
Zira adek beradik sebok dok posing kat luar masjid. 
sampai gambar pengantin ngah  nikah pun lupe nak amek
hehe


sementara menunggu rombongan pengantin lelaki berarak 

barisan model2 cantik dari kuarga zira 
^_____^


ce teka yang mane satu pengantin laki??
hehehe


of course la yang kaler purple tu pengantinnye
yang kaler pink tu abang zira


yang zira suke sangat design pelamin nie
cantek kan !

ehem ehem en. boipren, kite kawen sok wat pelamin cenggini leh tak??
hehe

pastu siap ade persembahan zapin lagik dari sekolah mane tah zira lupe. 
Hehehe.
Yang belah kanan tu kazen zira taw, yang belah kiri tu abang kepada pengantin perempuan. Name dia hairil kalau tak silap, yang pasangannye tak ingat sape name. Sebenarnye, diaorang nie da nikah dulu, tapi saje wat majlis nye sekali ngan kazen zira. Senang mak dia kata.

pape pun
"Selamat pengantin baru jugak buat en. hairil dan wife"


mak dan ayah kepada kazen zira
eh lupe nak bagitau name kazen zira tu hilmi tapi kiteorang selalu panggil dia emy je

"Selamat Pengantin Baru wat Emy & pasangannye Aini"
Moge berkekalan hingga ke akhirnye ye !


dan of course la zira ngan adek tak lepas peluang amek gambar ngan pengantin
amek berkat la katakan
mane tau lepas nie turn zira lak naek pelamin kan
 hehe


yang ni abang zira dan tunang nye kak ekin
moge2 lepas nie cepat korang naek pelamin ye


Sekian..

Sunday, May 27, 2012

Dinner.

Salam semua !


Tak ade ape nak cite sangat. 
Takde idea nak mengarang panjang berjela macam selalu.
So, arini korang layan kan jela gambar mase dinner aritu k.


* posing depan pintu masuk *





sebahagian dari geng-geng HRS yang vogue2 gitu
^____^




barisan model cun dari kelas kami
but all of them already taken  la^___-
hehehe


Cume sekian gambar saje boleh di upload atas kelembapan line bb.
Harap maklum.
 Sekian.


Tuesday, May 22, 2012

Bizi + malas.

Salam semua !

Sedey, da lame tak hapdet. 
Bizi dan kemalasan yang teramat. 
Sampai pengunjung blog pun turun mendadak.
Huhu.
Banyak masalah datang bertimpa-timpa sampai naek jerawat bertubi-tubi kat muke.
Da la esok ade dinner.
Camner nak sorok jerawat nie sok.
Aiiishh (-_-)''



Thursday, May 17, 2012

Nothing.



I don't need words to express,
I don't need tears to shed,
I don't need to ask for a smile,
or a hand to hold me,
All i need is 
to be friend with u forever...
because 
No one is pure or perfect,
If u avoid people for their mistakes,
U'll always be alone in this world,
Just accept that and forgive them,
Just don't be too ego to not say sorry when u makes a mistakes.


Selamat Hari Guru !

Salam semua !

Sempena hari guru hari nie zira nak buat wish sket,
walaupun terlambat sikit banyak, 
yela sebab waktu sekarang kan da nak masuk tarikh esok pun kan,
hehehehe
maklum la bizi sesangat sekarang nie.

Tapi buat sumer cekgu2 yang pernah mengajar zira,
dari sekolah tadika sampai la sekarang kat universiti nie,
especially untuk sumer cekgu2 dari 
S.E.D.C 
Sek. Keb. Taman Cempaka
Sek. Men. Sri Rahmat
Sek. Keb. Semerah 
Sek. Men. Teknik Pontian
UiTM Segamat & Melaka
dan beberapa sekolah yang laen,
nak sebut sumer mau tak cukup 2ari 3mlm t kang nak list kan sumer tu
hehehe

Thanks for all the hours u spend,

Attention u give,
Needs that u tend,
knowledge u pass on,
ur special touch,
offering guidance,
undaunted by much,
time u spend planning,
efforts u make,
angles to learning,
chances u take,
here's to our teacher,
"Selamat Hari Cekgu"

Tiba2 teringat kenangan mase jadik cekgu tadika dulu tu, walaupun cume cekgu tadika je dan tak lama kat situ....tapi zira still leh di kategorikan cekgu kan?? sebab orang kata 
"dia tetap seorang guru walaupun cume mengajar sebatang huruf alif" 
hehehe *__-


Aqeel, Hakim, Akif, Akmal, Irfan, Afiq
Adawiyah, Syaza, Misya, Mia, Batrisya

oleh kerana line bb lambat macam siput, tak boleh nak upload pic banyak2. 
Huhu. 
Btw i miss them very much !!


Saturday, May 12, 2012

Terima kaseh mak !

Salam semua !


Tadi past abes je program trus aje zira carik bas nak balek kampung. 
Ngan berpeluh2 camtu, redah jela. 
Terus je singgah melaka central cari tiket. 
Bukan ade sape nak tengok pun kan. 
Encik boipren pun jauh. 
Huhu.
Dulu yela tiap kali balek kampung boleh jugak gie dating2 kejap. 
Sekarang, semenjak dy keje jauh ni tak boleh da nak jmupe selalu.
*padahal Mr. E tu keje kat area johor jugak, mengade je lebih* ^__^
Tapi ape-ape pun Alhamdulillah selamat jugak sampai kampung terchinta.

Ehh sebenarnye zira nak wat entry nie spesel untuk mak zira.
Alaaa sok kan hri ibu kan,
tu yang nak bagi sepatah dua kata ni hehe...

Mak....
walaupun satu dunia kata esok adalah hari ibu, 
tapi bagi kita, setiap hari adalah hari ibu untuk mak. 
Sebab bagi kita kaseh mak tak penah berbelah bagi. 
Tak pernah berhenti menyayangi kita.
Walaupun mak tak cakap tapi kita tau mak sayangkan kita kan?? kaaan??
Hehehe
Pape pun time kaseh mak
"Selamat Hari Emak"
Erk?? boleh kan...
^_____^



♥ ♥ ♥ saya sayang emak saya ♥ ♥ ♥


Sape setuju sila Like oke !
Hehe.

Thursday, May 10, 2012

Wordless Wednesday #7: Feel very disappointed :'(

Salam semua !




I have to act like everything's fine.
I'm trying to pretend that this isn't as hard as it is.
but feel strange how u can act like u don't care after u hurt me.
It just not like u.
and I feel like i'm waiting for something that isn't going to happen.
Are u really change that much?

Wednesday, May 9, 2012

Dear heart, stay strong please !

Salam semua.




Don't feel bad if people remember u only when they need u
but feel privileged that u're like candle that comes to their mind when there is darkness.

Fate controls who walk into ur life
but u decide who u let walk out
who u let to stay
and who u refuse to let go
and i decide to let u stay 
because i appreciate what we have been go through together
even u may not feel the same.


Tuesday, May 8, 2012

Perasaanku ala sweet sour.

Salam semua.

Wooah minggu nie memang super busy. Busy yang amat. Pagi tadi baru je abes satu present dan esok pagi ade lagi satu present. Uish tak menang tangan di buatnye. Tapi naseb baek present pagi tadi ok. Lecturer pun tak komplen banyak sangat. Hehe. Arapnye present esok pun ok2 aje. Hehe.

Tapi kaaaan....sumer penat arini jadik ilang bile dengar berita paling best dari mak petang tadi. Ingatkan ade orang nak anto surat cinta ke kad kawen ke, konon2 malas la nak dengar sebab penat sangat sehari suntuk ade kat u. Tapi mak zira cakap nie surat paling best sebab surat permohonan zira untuk praktikal da di luluskan. Hehehe. Alhamdulillah la dapat jugak. Mudah2an semua nye berjalan lancar la mase praktikal kan. ^___^

Tapi yang sedeynye, bile orang yang kite kenal, berubah dalam sekelip mata. Betol orang kata people will always change kan dan selalunye environment sekeliling kita yang akan menyebabkan perubahan tu. Sedey. Tapi apakan daya :-(

Pastu bukak2 aje blog terus check kat shoutbox. Eh kak Azzah ade wat tutorial la untuk zira. Tutorial pasal camne nak buang background pas da lukis doodle gune PaintTool Sai. Tak sangka kak Azzah nak buatkan tutorial tu. 




Ok la, nak sambung wat slide untuk present esok
Bye sumer !


Saturday, May 5, 2012

‎: Excited waiting for him ♥ ♥ ♥ lalalalala~

Salam semua !

klik untuk penjelasan mata :)


Saje nak printscreen biar korang jeles
Hihihi ade ke yang nak jeles?

Tapi ade ke patut nak gie bagitau mak zira
Ish patut ke
Ish adek zira nie kan 
-.-'

Thursday, May 3, 2012

Get It Right by Glee.


What have I doneWish I could runAway from this ship going underJust trying to helpHurt everyone elseNow I feel the weight of the world is on my shoulders
What can you doWhen your good isn't good enoughAnd all that you touch tumbles downCause my best intentionsKeep making a mess of thingsI just wanna fix it somehow
But how many times will it takeOh how many times will it takeFor me to get it right ,to get it right
Can I start againWith my faith shakenCause I can't go back and undo thisI just have to stayand face my mistakesBut if I get stronger and wiser I'll get through this
What can you doWhen your good isn't good enoughAnd all that you touch tumbles downCause my best intentionsKeep making a mess of thingsI just wanna fix it somehow
But how many times will it takeOh how many times will it takeFor me to get it right
So I throw up my fist throw a punch in the airAnd accept the truth that sometimes life isn't fairYeah I'll send out a wish yeah I'll send up a prayerAnd finally someone will see how much I care
p/s: I wish I could go back & undo all of this things. It really makes me hurt.

Just realized one thing...


Today...
I just realized one thing
When people walk away from u,
just let them go..
Your destiny is never be tied to anyone who leaves you,
& it doesn't mean that they're bad people,
& u're not selfish,
it just means that their part in your story is over.
Just forget the things that makes you hurt,
Let go of the parts of your life you honestly don't want




Tuesday, May 1, 2012

Doodle spesel untuk kawan !



A true friends can be described as:

A- ccepts u as u are
B - elieve in u
C - alls u just to say "HI"
D - oesn't give up on u
E - nvisions the whole of u
F - orgive ur mistakes
G - ives unconditionally
H - elps u
I - gnore ur mistakes
J - just wants to be with u
K - eep u close to heart
L - oves u for who u are
M - akes a difference in ur lifes 
N - ever judges
O - offers support
P - icks u up
Q - uiets ur fears
R - aises ur spirits
S - ays nice things about u
T - ells the truth when u need to hear it
U - nderstand ur feelings
V - alues u
W - alks with u
X - plain things u don't understand
Y - ells when u won't listen
Z - aps u back to reality

**sumber dari encik google




Ehh lupe nak wish...
Selamat hari pekerja buat semua yang bekerja oke !! ^____^