Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Monday, April 30, 2012

Kegilaan melukis doodle menjadi-jadi

Assalamualaikum...


Hye semua!
Dulu memang hobi zira membaca
Tak kesah la baca majalah ke, novel ke, blog ke semua zira suke baca
Tapi sejak-sejak da pandai gune PaintTool Sai ni
Zira terpaksa ketepikan kejap hobi tu
Kegilaan zira nak melukis makin menjadi-jadi
Mungkin kah darah seni sudah mula mengalir dalam diri ini?
Hahahaha oke yang tu merepek
Zira memang suke melukis dari kecik lagi
Bukan melukis sebenarnye pun
Menconteng aje hehehe
Tapi tu dulu zaman kecik2 dulu
Tapi la nie macam datang balek plak minat tu
Pantang tengok laptop terbukak mesti nak melukis
Hehehe dan hasilnya....



doodle ala2 fall in love gitu






 yang nie ala2 yana samsudin tak jadik
^_____^


Sekian...

Glamer kejap zira hari nie ^___^

Salam semua...


Selamat pagi semua ! 
Korang tau tak zira hepi sangat hari nie ^___^
First sekali sebab kelas law pagi nie batal
Leh la sambung on9 sampai pengsan
Second, hehehe ni gembira sangat2 sebab si Daus nie da watkan satu entry untuk zira.
Siap sebut name zira lagi dalam video tu
Hahaha glamer la kejap zira lepas nie kan hehehe


Epp jangan salah sangka ye
Kami cume kawan blogger saje
Kaaannn Daus kan...
Hehehe
Camnie cite nye..
Aritu zira ade tanye dia camnie :
"cmner nak kemaskan kt tepi2 gmbar tu ek? zira pas da buang background dy jdik bergigi2 la.. xcntik."


Pastu dia pun jawab cenggini :
"okay, untuk kemaskan bahagian tepi2 tu, kita kena main dengan "feather". makin tinggi nilai "feather"...........bla bla bla...... xpe, nanti kalau ada masa hujung minggu ni sy buat tutorial."


Gitu la cite nye
Maap la ye ter'over kejap 
Alaa terharu la kejap siap ade mention name zira lagi dalam video tutorial tu
So, kalau korang pun ala2 konpius macam mane nak buang backgroung kat gamabr tu dengan cantiknye
Meh cepat klik kat blog Daus nie k..
Pastu bukak telinga lebar2 dengar ade tak dia sebut name zira
Kalau ade nanti komen kat zira ok
Hehehehe...


Akhir kata,
Trimas ye Daus sebab da susah2 wat video cenggitu
Siap explain detail lagi
Maklum la saya ni pun baru aje nak berjinak2 gune photoshop tu
Banyak lagi yang nak kena belajar
Bak kata orang malu bertanya sesat jalan
Tak gitu hehehe

Sunday, April 29, 2012

Saturday, April 28, 2012

Berat hati nak balek

Salam semua !

Rase cam tak pecaya je cuti mid-term ni da nak abes pun. 
Rase cam baru kejap je balek kampung. 
Baru je nak relax2. 
Aiihh masa memang mencemburui kita kan. -.-''
Petang nie zira nak balek melaka da
Nie ngah tunggu abang zira balek
Nanti pas asar baru gerak
Huhu rase nak pegi pinjam doremon matikan masa kejap
Tak puas lagi nak bermalas2 kat uma nie
Nanti da nek kompem tak menang tangan nak buat assignment & presentation
tu belom masuk lagi event2 wajib yang kiteorang kena pegi sem ni
ngan nak pegi dating lagi
hehehe  ^___^

Uish bulan 5 nie memang bulan yang pack giler la
Hurm mudah-mudahan sumernye akan berjalan lancar
Taknak da jadik cam yang lepas2 tu
Malas nak pikir da
Wat semak otak aje
Hehehe.


Thursday, April 26, 2012

Pertama kali buat doodle ^____^

Salam semua !

Hari nie kat uma boring..tak de keje nak wat.
(padahal asignment berlmabak tak siap ag, hehehe)
Alaaa ari2 wat esemen je, boring la...
saje godek2 laptop akhirnye tergerak ati nak buat doodle. 
Tapi nie zira gune PaintTool Sai tu, 
senang sket dari photoshop kot. 
Hehe maklum la budak baru belajar kan.
Orang kata belajar dari yang senang dulu
t kang esok2 da expert baru gune yang susah sket kot
Hehehe



Nie first doodle yang zira buat
mata dy je tak cantik sangat
Hehehe

Nie pulak gambar ngan classmate
adek kata gambar nie buruk sangat
Mata dyorang cam h***u
Erk... buruk sangat ea??
-.-''

Btw, buat korang2 yang rase ade kena mengena dengan gambar tu
zira nak mintak maap wat kali yang ke-24 nie
Zira harap sangat kite boleh jadik kawan sampai bile2
Hopefully....


Tapi camne erk nak buat mata dia biar cantik?
Tak pandai2 pun
Huhuhu
Tapi kaaann...
Walau adek kata tak berapa cantik tapi ati puas
Tak kesahla nak cakap ape pun
Lalalalala
^______^






Wednesday, April 25, 2012

Stop bothering me !

I don't hate nobody.
I just hate certain condition 
that are inflicted upon the people & they're helpless with it.

I can't control what people think
I'm not trying to manipulate
 people thoughts and sentiments

I pretending to be good
not because i'm bad
it just for calm down my heart and try not to think about it
I need to experience a life
make observations
and ask questions
it's how you enjoy your life

5 simple rules to be happy:
free ur heart from hatred,
free ur mind from worries,
live simply,
give more,
& expect less..




Sunday, April 22, 2012

Sabarkan ati dengan selawat, besar manfaat nye...

Salam semua !

Arini zira geram sangat. Bukak2 laptop tadi terus la konon2 nak jenguk blog nie ha, tup2 dapat tau akaun blog zira kena hack. Aish. Geram sungguh! Sape la yang busuk ati sangat tu kan. Glamer sangat ke blog zira nie sampai orang jeles nak delete akaun bog nie. Aish geram! Geram! Dan geraaam!

Naseb buah ati pengarang jantung saya tu ade. Hehe. Dy kata sabar jela. Selawat banyak2 mudah2an orang yang dengki tu dapat balasan nye. Dy kata lagik banyak manfaat nye kalau kite berselawat nie.



Rasullullah S.A.W sendiri telah bersabda bahawa para malaikat telah berkata kepada nya bahawa:

  • berkata Jibril A.S. : "Wahai Rasulullah, barang siapa yang membaca selawat ke atasmu tiap2 ari sebanyak sepuluh kali, maka akan saya bimbing tangannya dan akan saya bawa dia melintasi titian seperti kilat menyambar."
  • berkata Mikail A.S. : "Mereka yang berselawat ke atasmu akan aku beri mereka itu minum dari telagamu."
  • berkata Israfil A.S. : " Mereka yang berselawat kepadamu akan aku sujud kepada Allah S.W.T dan aku tidak akan mengangkat kepalaku sehingga  Allah S.W.T mengampuni orang itu."
  • berkata Izrail A.S. : " Bagi mereka yang berselawat ke atasmu, akan aku cabut roh mereka itu dengan selembut-lembutnya seperti aku mencabut roh para nabi-nabi."


Encik boipren kata lagi tak payah nak pikir2 sangat pasal orang tu. Biarkan aje. Cume doa dan berharap sumernye akan ajdik ok. Amin~ Mudah-mudahan la kan. 

Tapi ade orang dengki ngan zira ke ni? Ade ea?? Sape? Dan kenapa? Laa tak baek taw dengki2. Kalau ade pape tak puas ati, kite leh bawak bincang kan. Tak baik taw sabotaj2 orang ni. Dari korang dok pendam dalam ati, simpan rase, baik korang banyakkan selawat. Moge-moge sumer setan2 yang menghasut tu pegi jauh-jauh. 




Saturday, April 21, 2012

Mood: excited gile!

Salam sumer!


Malam nie memang mood epy mencanak2 naek. (^_____^) Hehe. Seminggu nie zira bertungkus lumus, tunggang terbalek mentelaah buku sebab test berderet-deret minggu nie. Tadi petang pun baru aje abes test. Huhu. Rase cam minggu final da nie. 


Nie pun patutnye gie ikut housemate gie tengok wayang, tapi tak jadik ikut. Dyorang nak tengok cite bunuh-bunuh plak. Aish tak mau la. Takot. Hehe. Terpaksa dok melayan perasaan sorang-sorang kat uma. Huhu. Anyone yang baek ati nak teman, mai datang uma. Hehe. *Padahal takot dok sorang2. Hehe. *


excited rase nak lompat-lompat aje atas katil
Yuuhuuu !
(^_________^)




p/s: excited nak balek kg esok. ^__^



Monday, April 16, 2012

Friends is like....

A friend 
is someone who knows the songs in your heart
and can sing it back to you 
when you have forgotten the words

A friend
is someone who knows when to shout
and when to hold you in their arms 
and let you cry

And friendship
is like a precious flower
ready to bloom every hour
it may stop growing
but you'll still have it forever !



Thursday, April 12, 2012

Morning !

Wake up every morning
with the thought that something
wonderful
is about to happen
and 
i wish 
i would have remembered
to put the wall back up
and let myself
be what i meant to be

just believe that 
" we were born because we are going to be important to someone "



Wednesday, April 11, 2012

Wordless Wednesday #6: Rindu kampung !




 Tak tau ape kebende tu Wordless Wednesday?? 
Tekan Sini Laju-Laju oke.

Monday, April 9, 2012

It's hurt.

Moving on is a simple thing
but what is leave behind is hard...
and
Sometimes i just forget
because it hurts to be remember...



It's all about life

Life is not easy
and it will never be
not everything going to be OK
not everything will going smoothly

it is time for me
to create a better chapter in my life
just believe that things will get better
it might be storm now
but it can't be rain forever


Live is like riding a bicycle
to keep your balance
you must keep moving
-Albert Einstein-


Wednesday, April 4, 2012

First time derma darah. Nerves ! -.-'

Assalamualaikum...

Hari nie kat kampus ade bahagian kementertian kesihatan buat kempen derma darah
Zira pun try la berani kan diri nak derma
First time nih



See... nampak tak ?!
tangan dok kepam2 benda alah tu biar darah mengalir masuk blood bag
Mule2 memang takut jugak
lagi2 la classmate zira cite pulak pengalaman dia mase first time dulu
Nerves sangat !
Tapi gagahkan ati dan kaki jugak biar boleh berdiri
Hehehe...


            
Sekitar hari kejadian
Bersusun sumer student nak derma sampai tak cukup tangan nurse nak melayan



Takut nak derma darah ?!
Eh banyak taw benefit derma darah nie.
Dari korang derma darah korang free2 aje kat nyamuk tu baek korang derma kat sini
Lagi berkat, pahala pun dapat.
Ye tak ?! ^___^


So, ape tunggu lagi
Jom ramai2 derma darah sekarang



"Setitik darah boleh menyelamatkan nyawa"
Jangan kedekut
Jangan takut
Jadilah manusia yang prihatin ok.
^________^

Sunday, April 1, 2012

Never trust them well !

I'm tired 
of getting my hopes up
 for things 
that i know will never happen.