Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Saturday, March 31, 2012

Sabarlah wahai hati..

Hidup...
memang penuh dengan cabaran
memang padat dengan dugaan
Sering kali kekuatan mental & fizikal kita di uji
Sering kali juga keresahan terus mengasak diri 
Dan akhirnya kita jatuh dalam lembah yang penuh tekanan yang menyekat jiwa


Apabila kita redha atas sesuatu yang mengecewakan hati,
Maka Allah akan menggantikan kekecewaan itu 
dengan sesuatu 
yang kadang-kadang menjangkaui pikiran kita





Tiada apa yang mampu ku buat
Cuma mampu sabar dan memendam rasa
Sabarlah wahai hati...
Cuma untuk beberapa waktu saja lagi
Janganlah menangisi hal itu lagi
Tabahlah kau menghadapi hari-hari
InsyaAllah Allah kurniakan sinar di penghujung nye nanti.


p/s: coretan hati terluka. Moge ditabahkan hati & ditenangkan jiwa. Amin~

Sunday, March 25, 2012

Tak perlu menipu, kawan !

Kenapa perlu nak menipu..
Kalau tak suke terus terang kan lebih baek,
Kalau aku ade buat salah bagitau,
Tak perlu nak protes secara diam macam tuh.

Memang aku tak perfect,
sumer orang kat dunia nie tak perfect,
even kau pun
jadik tak perlu macam tuh,

Terasa gila dengan kau !
Dem!


A lie is still a lie,

Regardless of the reason behind it,
You can say you did it for a good cause,
but...
the point is,
you still did it.

Friday, March 23, 2012

Alhamdulillah !

Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah ! Tu ayat pertama zira sebut bile dengar kiteorang punye event da di luluskan dan di sokong oleh lecturer2 senior. Gembira dalam hati bukan kemain. Senyum sampai ke belakang telinga. Actually camni cite nye. Semester nie kan kiteorang da last semester, sem depan da nak pegi praktikal. So, kiteorang di tugaskan untuk handle satu event charity. Classmate zira suggest nak wat charity kat tempat penjgaan kanak-kanak OKU. Disebabkan semalam zira free takde kelas, kiteorang pegi la try survey kat 2 tempat nie. Yang kat Bukit Baru tu kanak2 autisme dan yang kat semabok tu kanak2 OKU yang hilang pendengaran. Mase gie kat 2 tempat tu memang sayu je ati nie tengok diaorang. Rase bersyukur sangat ngan ape yang zira ade. 




Tapi tibe2 petang tu ade member inform yang kiteorang nye event nie kena cancel for no reason. Sape yang tak marah kan. Kiteornag da susah payah pegi sane sini, korbankan mase lapang kiteorang sebab nak bagi full komitment untuk event tu, tup tup kena reject. Kalau korang pun korang rase hangin kan. Rase terbakar jiwa ni ha. 

Pastu, tadi ade perjumpaan untuk bincangkan isu tu. So, pas da di bincang2 kan akhirnye event kiteorang di approve kan. Cume sekarang nie tengah pikir mane nak carik sponsor, nak buat proposal, design bunting untuk event. Macam2. Tapi ape2 pun mudah2an event yang akan kiteorang nak buat nie berjalan lancar. 
Amin~


Tuesday, March 20, 2012

Hati Berderbar

Salam semua...

Arini rase berdebar sangat.
Tak sabar nak tunggu ari esok.
Adek zira yang sorang tu kan baru je lepas SPM.
Berdebar nak tau result dia camne.
Rase cam zira pulak yang nak amek result. 
Hehe.
Mudah-mudahan sumer nye baek dan ok.
Memang la kite tak boleh nak expect yang tinggi kat dia tapi 
hopefully she can get a good result and better than me.

Amin~

It's for you la Mr. E !



Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu


p/s: miss my Mr. E so much..!! 
         Bile la kite nak jumpe lagi kan.  -.-'



Saturday, March 17, 2012

Happy Engagement Day.

Assalamualaikum....

Morning u guys ! Ingat tak entri lepas zira de cite zira balek JB sebab ade family event nak attend. Cenggini cite nye.... Kelmarin, 11/3/2012 abang zira nye engagement day.  Satu-satu nye abang yang zira ade. Orang kata tunang nie tak wajib, tapi harus. Yang wajib nye time akad t aje kan. Tapi da name pun orang melayu, ye ade adat nak di ikut kan. Tunang nie kire cam nak cop si pihak perempuan tu la. Sebagai tanda yang si perempuan da di ikat jadik milik orang. So, takde la orang nak kacau kan.



First of all,
to my brother and his fiancee...



Zira malas nak tulis panjang2 korang layankan je ok gambar2 nie. 




On the way nak pegi uma bakal kakak ipar.
Adek zira sebok nak betolkan make-up.
Dia kata mane tau kot2 kat sane ade yang berkenan nak buat dia jadik menantu kan.
Hehehehe.



4 jejaka macho dari pihak lelaki

3 jejaka kacak dari pihak perempuan






bakal pengantin dok posing sakan..
hehehe (^____^)




hantaran dari pihak perempuan

hantaran dari pihak lelaki

my future sis-in-law dengan my mom



At last....
bakal pengantin kite

.
.
.
.
.
.
.
v




Hepi Engagement Day !
~ Hisyam & Ikin ~ 

Friday, March 16, 2012

Special untuk abang !

Salam semua!


Entri kali nie zira tulis spesel untuk abang zira. Epp bukan abang sayang ye. Yang nie abang kandung taw. Yang se-emak dan se-bapa dengan zira. Hehe. Semalam kan besday dia, tapi zira tak sempat nak hapdet. Yelaa semalam kan kelas punye la pack. Dari pagi sampai ke malam. 

Balek2 dari kelas, pegi amek si aefa tu sebab dia nak tido kat uma zira. Pastu baru gie makan. Makan ciken cop kat London Seafood, tu pun kongsi je aefa. Ikut ati tak larat da nak makan. Konon2 nak diet. Tapi da nampak ciken cop besar gedabak depan mata, ilang sumer mood nak diet. Hehe.

Oke, back to real story. Minggu lepas kan zira balek jb. Alaa yang zira kata ade family event nak attend tu. Malam sabtu tu zira and family wat suprise party untuk celebrate abang zira nye besday yang jatuh pada ari semalam. Hepi besday abang! 

Pastu kiteorang join kan sekali je besday adek zira (4/2) yang kiteorang tak sempat nak celebrate tu. Pastu anak sedara zira yang sorang nie pun nak join jugak. Besday dy awal bulan 3 aritu. So, kiteorang join kan la sekali 3 orang nye besday tu.







Nie time nak tiup lilin. 
Adek zira takde sebab dy taknak amek gambo sekali. 
Malu la konon. 
Hikhik.


At last...
Hepi besday abang, adek dan my beloved niece, Ina ! 
May God bless you all and permurahkan rezeki dan dipermudahkan urusan di dunia dan akhirat.
Amin~


Wednesday, March 14, 2012

Wordless Wednesday #5: Novel pilihan zira bulan ini !






 Tak tau ape kebende tu Wordless Wednesday?? 
Tekan Sini Laju-Laju oke.

Tuesday, March 13, 2012

Penat !

Salam semua.


Penat ! Penat !  Dan Penat ! 
Amboi punye la banyak zira punye penat kan. 
Yela mane tak nye Zira ade kelas dari pagi kol 10 tadi sampai la mlm. 
Nie pun baru aje balek taw. 
Yang paling tak tahan tu kelas time 6.30 ke 8.30 tadi. 
Dugaan betol. 
Rase cam nak extend je sem nie. 
Even kiteorang  sem nie tak ade kelas ari jumaat, tapi ari2 yang laen tu pack gile.
Tak penah rase se penat nie kepala hotak zira.
Aishh... -_-'
Tapi kan....Mr. E kata tak boleh extend. 
Nanti kalau extend sem, keje pun lambat. Pastu kompem2 kawen pun lambat kan.
Gatal ! Hehe. 
Alaa aritu mase event abang aritu pun ramai da dok tanye turn zira bile lagi. 
Aish lemah tol nak menjawab nye. 
Belajar pun tak abes lagi.
Masak pun tak reti-reti.
Kihkihkih....




p/s: Jangan lupe doakan jodoh zira ngan Mr. E kekal ye. 



Friday, March 9, 2012

Jumaat yang barakah!

Salam Jumaat semua !


Hari nie zira cume ade satu kelas je, tu pun petang karang. 
Pukul 4.30. Huhu sadis kan. 
Orang laen sumer da dalam bas nak balek kampung tapi zira still kena datang kelas. Huhu.
 Nape la uitm nie wat kelas time2 petang jumaat camtu. 
Kompem2 la konsentrasi nak masuk kelas da menurun same sekali kan. 
Aish..  (=.=)"
Ikutkan ati memang malas nak pegi. Tapi kena jugak pegi. 
Yela orang kata ari jumaat nie ari yang barakah.
Mungkin ade hikmah pihak uitm buat kelas time camtu. (ayat nak sedapkan ati)

Tapi kan....
harapnye kelas tu nanti dapat la tukar ari laen. Hehe.
Nie pun zira terpaksabeli jugak tiket ari sabtu. 
Tapi zira tak balek kampung kat Batu Pahat nun.
Zira balek JB minggu nie. 
Ade important family event nak attend.
Tak sabar nak tunggu event tu berlangsung.
Hopefully event tu nanti berjalan lancar.
Amin~

Event ape?! Hehe. Tungguuu...
Nanti zira akan hapdet kendian ari oke.
Dan lagi satu yang buat zira tak sabar nak gie sane sebab zira nak jumpe Mr. E kat sana.
Hehe. Tak sabar nak tunggu ari esok. 
Rase cam nak aje pusing waktu jam nie laju-laju.
Biar cepat sket sampai ari esok.
Hehehe.

Sabar ye Mr. E. 
Esok saya datang oke!
Wait for me taw....


Thursday, March 8, 2012

1st Anniversary Giveaway + Lucky Draw Contest

Hai sumer! 


Hari nie zira nak join contest yang 

Klik banner kalau nak join oke !


Camner nak join??
Alaa senang aje... korang ade 3 pilihan same ade nak gune :

a) share mane2 produk yang korang suke kat wall fesbuk korang dan tag 10 kengkawan yang  laen. Tapi make sure korang "LIKE" dulu FanPage LoveBag LoveBag Private Closet taw!

b) Jadik follower blog Lovebag Lovebag Private Closet dulu, buat entry pasal contest nie dan upload mane2 koleksi faveret korang.

c) beli mane2 barang dari Lovebag Lovebag Private Closet dan dapatkan 10% diskaun untuk setiap barang.



Sempat lagi kalau nak join nie. 
Klik kat Lovebag Lovebag Private Closet sebelum 23/3 ye!



Zira suke sangat dengan blouse nie, cute kan?! 
(^___^)




Monday, March 5, 2012

Entri malam yang sepi.

Salam sumer!


Mungkin saat nie ramai yang da tido lena.
Tengah syok mimpi best2, tapi zira...maseh menaip di sini. 
Tadi petang da dok teman kawan shopping, pastu dok lepak2 sampai terlelap2. 
La ni langsung mata taknak pejam plak. 
Huhu da la esok da stat ade kelas. 
Naseb baek kelas petang sok. 
Takpe lagi kalau bangun lambat kan. 
Hehe.

Tu aje la untuk entri malam ni.
Da name pun entri malam kan
so, zira wat pendek gitu jela.
Hahahahaha.
Nite sumer!
Babai.



Friday, March 2, 2012

Anak kesayangan emak.

Assalamualaikum.


Waah! syoknye tido. Lena tu tido semalam. Rase cam taknak bangun je pagi tadi. Yela da lame tak balek uma sendirik, tido kat katil sendirik, peluk bantal busyuk kesayangan. Opps! Kantoi ade bantal busyuk. Hehe. Tapi pagi tadi kena paksa jugak bangun sebab mak ajak teman gie pasar. Aish mak ni. Baru nak mimpi best. (-__-)''

Tapi kan untung jugak gie ikut mak tadi. Dapat bodek mak belikan ketam. Hehe. Teringin nak masak ketam masak lemak cili padi. Nyum nyum! Sedap tu. Baru cite je da kecur air liur nie. Hehehe. Da lame sangat teringin taw, tapi asyik tak dapat je. Sebab mak kata tak musim mane nak carik ketam. Tu la berkat bangun pagi kan. Hehehe. Lagipun zira de sorang je nie kat uma, adik beradik yang lain sumer kat JB nun, tu yang jadik anak kesayangan kejap. hehehe. Nak ape pun mak kata ok, yes, alright. Haha. Best2.


sumber dari incik gugel
Amacam? terliur tak tengok gambo nie
Hehe.



Zira nak makan nie, jemput ye sumer.  (^___^)

Thursday, March 1, 2012

Balek kampung.

Salam sumer.


Rase cam da lame sangat tak hapdet blog kan. hik hik hik. Fesbuk pun jarang bukak sejak keje part time aritu. Tapi pasni kompem rajin balek nak on9 sebab semalam da last keje. Ni pun da kat kampung pun. Baru je sampai petang tadi. Hehe. 

Tapi arini tak sempat ag nak upload gambar2 mase kat tempat keje dulu. Tak sempat ag pun nak bluetooth masuk dalam laptop ni ha. Hehe. Nanti la k. Nie zira nak gie dapur. Nak makan. Lapar. Dari pagi tadi cume sempat telan separuh pinggan nasik lemak je. Tak abes pun. Mak zira yang tolong abeskan. Hehe. 

Nie pun ngah demam ag. Asyik batuk2 aje. Sakit tekak ni ha. Tido malam pun tak lena. Mungkin demam nak naik semester baru kot. Hehe. Nanti da baek demam zira hapdet lagik oke.


Doakan zira cepat baek demam k. 
Babai!