Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Wednesday, February 22, 2012

Thank You Allah!

Assalamualaikum...


Hai sumer! 
Hari nie macam biasa la keje, tapi arini zira kena transfer jap gie kat cawangan skudai. 
Sebab penyelia kat situ kena gie meeting jap, tu yang zira ganti tampat dia. 
Mule2 memang rase cam tak nak pegi, tapi cube gak positif kan diri. 
Mesti de hikmah di sebalik sumer nie kan. 
Hehe yela, dapat pengalaman baru, dapat kenal anak2 comel yang baru. 
Hehe padahal dalam ati bukan main risau ag nak gie tempat baru. 
Hehehe.

Arini gak result exam zira kuar, nerves tu nak gie tengok. 
Mase nak tengok tu saje je zira scroll slow2. 
Risau result jatuh merudum. Huhu.
 Berpeluh2 time nak scroll tu. (=.=)'
Yela dengan macam2 problem yang datang semester lepas. 
Tapi, Alhamdulillah lah zira still dapat maintain gak result zira. 
Hehe.




Thank you Ya Allah, for all ur blessing. 
There is no better words I could say but Alhamdulillah...


Saturday, February 18, 2012

Entri mengade!

Hai sumer!

Lame betol kan hapdet cite2 baru..hehe
Sejak2 keje part-time tu xsempat da nak on9.
Balek keje je da penat, malas nk on lappy..
Nie pun cuti ujung minggu lepak uma akak, on9 pn gune dy nye iPad..hehe
Sebenarnye takde ape pun nak cite..
Saje nk mengade..
Dulu mase awal2 keje memang la penat,
Rase geram je dak2 kecik ni degil2,
Tapi bile pikir2 balek beasr pahala nye bile kite jadik cekgu nie,
Setiap pekataan yang kite cakap atau ajar anak2 tu,
Kite dapat satu pahala,
Dan bile budak2 tu terus ikut dan buat amalan cam ape yang kite ajar tu,
Kite akan dapat pahala berterusan..
Hehe betol tak?

Biar pun zira keje kat situ sebulan je,
Walau tak banyak mane pun yang zira dapat bagi budak2 tu,
Tapi zira hepi dan dapat banyak pengalaman kat situ,
Pengalaman tu yang penting kan,
Nanti da kawen senang la...hehehe
At least zira tau la sikit2 pasal penjagaan budak kecik ni kan.
Hehe.

Tu aje untuk kali ni..
Hahaha babai sumer.
Nanti ade mase zira hapdet lagi k.
Muaah sayang korang!

Wednesday, February 1, 2012

Pengalaman ari pertama jadik cekgu

Assalamualaikum.


Haii sumer!! 
Arini eksaited bukan kemain nak hapdet blog banyak kali.
Hehe....Ala arini kan ari pertama zira keje jadik cekgu. 
Zira penah cite pasal nie kat SINI dan SINI. 
Tu yang eksaited tu nak cite nie.
Nama tempat kerja zira tu "Iman Childcare"
Taska nie ade banyak cawangan, tapi yang zira tau satu kat area Skudai, 
dan satu lagi kat tempat yang zira keje tu Taman Johor.

Taman Johor nie dekat aje ngan uma zira nie. Jalan kaki 10 minit je da sampai. 
Nasib baik cuaca baek pagi tadi. 
Melangkah je kuar dari umah selawat banyak2 mintak di permudahkan sumernye.
Dalam ati punye la dup dap dup dap.
Hehe. Nerves seyh!
Yela first time kena jadik cekgu kan. Da la ni bukan kerjaya pilihan zira. Huhu.
Sebenarnye zira paling tak minat profession cekgu ni.
Sebab zira nie memang tak pandai nak ajar orang.
Selalu bile kawan2 mintak tolong ajarkan pun diaorang susah nak paham ape zira ajar.
Diaorang kata zira nie garang. Hehe.
Tak tau la kan.

Tapi oleh sebab tak nak bazirkan mase sebulan cuti nie ngan dok melepak je, nak tak nak zira paksa jugak ati nie carik keje.
Tak sangka keje nie yang dapat. Hehe.
Mudah2 an di permudahkan sumer nye kan.

Keje kat sini tak susah pun.
Zira cume kena melayan budak2 makan, bersihkan kawasan dapur 
ngan mandikan budak2 je.
Memang la penat....
tapi rase seronok layan budak2 yang comel cam
Jaja, Misha, Mia kecit (sebab dia paling kecik kat taska tu), 
Danish, Hadif, Hakim, Hayat, Aaron pun ade taw.
Hehehe. Banyak lagi tapi setakat arinie cume ingat name yang tu aje.
Maklum la ari pertama keje kan. Hehe.

Yang paling best tu bile dengo budak2 nie panggil zira cekgu.


                                              Jaja: Cekgu2...name cekgu sape?
                                              Zira: Name cekgu zira. Panggil cekgu zira oke. 
                                              Jaja: Oke cekgu.


Pastu ramai2 kerumun zira tanya soklan yang same. (=.=)'
Aish memang penat nak jawab, mane tak nye dari pagi zira datang tu sampai la ke petang diorang asyik tanya name zira sape.
Tapi zira jawabkan jugak la.
Budak2 kan, memang la camtu.
Hehe. 

Tapi yang tak best nye, zira ngah demam nie.
Demam selsema (=_=) 
Sebenarnye dari semalam da panas badan nie,
tak tau la nape leh plak demam tibe2.
terkejut sebab dapat jadik cekgu kot. 
Hehe. Tah la.

Oke la, zira nak makan nasik pastu nak telan panadol.
Moge esok demam nie kebah. 
Babai!



Ade blogger faymes datang jenguk saya

Salam.

Haiii sumer!!! :) :D

Nak tau tak sebab ape zira terlebih hepi arini ?
Tak nak tau ? Huh. Tak nak takpe. Tapi zira nak cite jugak. Hehe.

Selalu memang kebiasaan bile bukak blog zira akan check komen2 ngan shoutbox dulu.
Tadi mase tengok shoutbox, 
Paap!! mata zira nie terbeliak bile tengok ade satu name tu. 
Siyesly terkejut taw bile 
Ade blogger faymes camtuh datang jenguk zira. 
Hehe. 

Eh ade ke blooger faymes nak datang tengok blog zira yang huduh nie?
Mengegel2 tangan zira nak tulis entry nie taw.
Cewaaah!! hahaha. Oke tu tipu.
Takde la sampai mengegel tangan nak menaip,
Tapi zira memang hepi sangat2 bile dia datang jenguk blog zira nie.
Mau nak guling2 atas jalan raya pastu wat lompat bintang taw. 
Hahahahaha.  :D

Zira siap buat printscreen skali taw sebab terlampau hepi punye pasal.
Hehe. 


klik untuk tumbesaran yang nyata oke



Ha. Caye tak skang?! Hehe.
Time kaseh Cik Lyssa sebab datang sini. Siap cakap header zira cun lak tu.
Hahaha. Suke sangat. 
Bukan cantek mane pun header tu.
Saje je godek2 gune photoscape.
Skang nie ngah dalam proses belajar gune adobe.
Nanti da pandai zira nak try wat header baru lak. Hehe.

Eh korang kenal ke Lyssa nie??
Hape?? Tak kenal?? Tipu la.. Blog Lyssa nie best taw. Macam2 tutorial dan tips ade.
Owner blog ni pun  cun jugak. Hehe.
tapii tak leh kacau, dia da ade Mr. Pritt da. Hahaha.
Jangan marah Lyssa.. ;p

So, korang kalau nak Lyssa tinggal jejak kat blog korang cam zira nie,
Jom terjah blog Cik Lyssa sekarang!
Pape pun tenkz ye Lyssa :)