Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Friday, November 2, 2012

Outstation kat Kem Kaizen, Gunung Pulai (part 1)

Salam.

3 ari zira kat pontian. Outstation. Kena jadik urusetia bagi pihak RISDA untuk program motivasi khas untuk anak2 pekebun kecil RISDA. Yepp! Memula memang berat hati nak pegi. Da la tak penah pegi kem2 kat utan cenggini. Dalam kepala da pikir kena tido dalam utan..bilik kena kongsi ramai2 macam zaman sekolah asrama. Haish...benci nyee.  (-_-") Tapi, ternyata salah sama sekali sangkaan zira. Tempat tu cantik. First jejak kaki kat situ rase tenang je, nyaman....




Sampai kat kem ni lebih kurang dalam pukul 12 tengahari. Kena jaga bahagian pendaftaran. Memule je dyorang sign borang kehadiran tu da rase nerves sesangat. Mane taknye. Lelaki2 semua dengan berantai bagai, rambut sumer kaler2. Macam gengster pun ade jugak. Huhu. Takot. Dalam hati da stat pikir macam2, cemane la nak menghandle dyorang sumer 3 ari nie kan. Kol 2 lebih baru setel pendaftaran. Mane taknye, memasing datang lambat. Perut da bermuzik sakan. Cakap je irama ape, pop, dangdut, tamil pun ade agaknye time tu. Lapar bukan kemain. Naseb baek pagi kat opis tu sempat jugak b'fast bihun goreng. Setel je pendaftaran, ade ice breaking. Tapi ice-breaking kat sini tak macam program motivasi yang laen. It's quite fun. Penat gelak jela kat sini.. hehehe




Tuan owner kem kaizen nie. Hehe. Nie abang ensem baju iaju nie la owner nye. Aktuali abang nie anak sulung kepada owner yang asal. Tapi sekarang ayah dy da passing kat dy, so nie kire dy la owner kan. Kiteorang panggil dy along je. Senang. Along nie umo dy 28 tahun, belum berkahwin tapi da di cop orang. Kawan zira jugak. Mudah2an di cepatkan jodoh dyorang. Hehehe.


Kem ni lebih kurang dalam 37 ekar kalau tak silap. Hehehe aritu along de gitau luas kem nie tapi sebab tak catit, ingatan pun da macam nenek-nenek. Haa cepat jela zira lupe. 37 ekar. Besar tu weyh!! Tak sempat pun nak jelajah satu kem nie. Baru round tengok tempat atktiviti esok, da semput  (~_~")







see....time nak beratur pn dyorang bantai gelak
^___^


nie pulak time petang
kena basuh sikit dyorang nie
name pun kem motivasi kan
hehehe


Nie pun zira baru je balek dari outstation kat batu pahat. Pegi lawat pekebun kecil RISDA yang buat perusahaan kecil-kecilan. Buat tambahan pada sang suami. Tapi kecil-kecilan pun untung da dekat puluh ribu sebulan. Ok la tu kan...



K lah.
Zira nak tido.
Penat berjalan hari nie.
Nantikan sambungannye ye...
^____^


No comments: