Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Tuesday, July 3, 2012

.: Kad Diskaun Siswa untuk semua pelajar IPT :.

Salam !

Semalam tiba tiba rase nak tengok berita kat tv3 padahal sebelum nie rancangan berita la paling la liat zira nak tengok. Sampai ayah pun tegur mimpi ape zira nie tiba2 nak tengok berita plak. Hehehe. Rupe nye ade pengumuman gembira untuk semua pelajar ipta dan ipts macam zira. Patut la dalam hati beria sangat nak tengok berita. *tibe2 semangat nak tengok berita tiap hari pasni (",)

Ok ! berenti merepek. back to the point. hehe. Sebenarnye camnie, semalam Tan Sri Muhyiddin da melancarkan Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KDS1M) untuk semua golongan pelajar di ipta dan juga ipts, Tujuan nye nak membantu kurangkan kos sara hidup bagi pelajar pelajar ipt macam kite nie. Yela, kadang2 kat cafe ipt pun jual makanan dengan harga lagi mahal dari kat luar. Nak taknak kena la jugak beli kan, walaupun makanan tak la sedap mane. Hehe biasa la tu pekedai kadang2 saje nak amek kesempatan ke atas pelajar cam kite sebab dia tau kite memang akan beli kat situ.Aish.... (-.-")

Antaranye, korang boleh dapat diskaun time nak beli buku, alat tulis, pakaian, makanan dan minuman, barangan IT, penginapan dan pusat kecantikan. Tapi yang paling best ade diskaun antara 5% - 60% untuk pembelian cermin mata. Yeaah ! boleh tukar cermin mata baru pasnie. Hehehe. Kad nie percuma dan tak payah susah2 nak pegi apply taw ! Nanti bulan September kang baru kad nie diedarkan. Dan katanya keutamaan akan di beri pada pelajar tahun akhir. Weeee... (^___^) 




Lebih kurang 51 syarikat korporat yang da bersetuju untuk memberikan diskaun melalui kad tue, antaranya:
*  MPH,
*  Jusco,
*  KFC,
*  A&W,
*  Bata,
*  Focus Point,
    dan banyak lagi....
klik SINI untuk tau lebih lanjut ok !


Tapi ade jugak segelitir manusia yang tak bersetuju dengan pemberian kad nie. Korang..da orang bagi kemudahan amek jela. kalau tak suke tak payah amek. Tak payah la bising kat sane sini cakap yang bukan2. Biar la nak berunsur politik ke hape, kan bagus jugak bagi kad nie, dapat ringankan beban student cam kiteorang nie. Tak paham betol orang2 yang macam nie. Pendapat korang pulak macam mane??..

p/s: Tapi kan cam pelik pulak nape ade diskaun untuk pegi spa atau salun ek..rase cm tak perlu jek. 


7 comments:

addinfarhani said...

betoi2..saya setuju..biler dah da tuu amik jer la..kita pun memang memerlukan pun kad nie(klu aku la..)...('',)

aku adalah aku said...

wow..mcm best..
yang salun bagai tu utk anak org kaya je la..
xde maknanye student nk pi salun..
hu3..

hit me back !

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

weyhh.. spe tak suka.. ishh.. melepas la kalo x dpt diskaun hebad nie..

hamzah ian said...

untung ler jadi student.. huhu

Ziera Ieyah said...

aah, klau zira pun zira amek aje, rezeki jgn di tolak ye tak? hehe

ian: aah tapi zira da final year student, dpt gune skejap je nanti. huhu

Hafidz said...

diskaun dia sikit sangat -.-

Ziera Ieyah said...

hafidz: sket pun at least leh jgk kurgkan beban student kan..btol x?? :)