Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Wednesday, April 4, 2012

First time derma darah. Nerves ! -.-'

Assalamualaikum...

Hari nie kat kampus ade bahagian kementertian kesihatan buat kempen derma darah
Zira pun try la berani kan diri nak derma
First time nih



See... nampak tak ?!
tangan dok kepam2 benda alah tu biar darah mengalir masuk blood bag
Mule2 memang takut jugak
lagi2 la classmate zira cite pulak pengalaman dia mase first time dulu
Nerves sangat !
Tapi gagahkan ati dan kaki jugak biar boleh berdiri
Hehehe...


            
Sekitar hari kejadian
Bersusun sumer student nak derma sampai tak cukup tangan nurse nak melayan



Takut nak derma darah ?!
Eh banyak taw benefit derma darah nie.
Dari korang derma darah korang free2 aje kat nyamuk tu baek korang derma kat sini
Lagi berkat, pahala pun dapat.
Ye tak ?! ^___^


So, ape tunggu lagi
Jom ramai2 derma darah sekarang



"Setitik darah boleh menyelamatkan nyawa"
Jangan kedekut
Jangan takut
Jadilah manusia yang prihatin ok.
^________^

5 comments:

intanurulfateha said...

zira..berat brp? nengok kecik je. lepas ke? kite dulu nk try tp berat kite 38kg. x lepas ;(

Khairul Rahman said...

pernah derma darah dekat kbm two last sem. itu pon sebab nak tahu darah jenis apa. HEHE

Ziera Ieyah said...

intan: zira nie nmpk je kecik tp berat sbnrnye. hehe intan tu ha yg kurus sgt.

khai: zira pun saje2 nk tau drh ape. pastu mber ajk kt da alg2 nk cek bek derma je. hehehe

Cik Puan Muda Umi said...

errr,time dia cucuk jarum dan kuarkan jarum tu mcm sakit ja..pernah tgk ja org derma tapi nk derma sendiri,uishhh takut ooo..bagus sebab zira berani..:D

Ziera Ieyah said...

ummi: mase dy cucuk tu mmg skit sket, tp kejap je skitnye. try la..bgus drma drh nie. hehe