Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Wednesday, February 1, 2012

Pengalaman ari pertama jadik cekgu

Assalamualaikum.


Haii sumer!! 
Arini eksaited bukan kemain nak hapdet blog banyak kali.
Hehe....Ala arini kan ari pertama zira keje jadik cekgu. 
Zira penah cite pasal nie kat SINI dan SINI. 
Tu yang eksaited tu nak cite nie.
Nama tempat kerja zira tu "Iman Childcare"
Taska nie ade banyak cawangan, tapi yang zira tau satu kat area Skudai, 
dan satu lagi kat tempat yang zira keje tu Taman Johor.

Taman Johor nie dekat aje ngan uma zira nie. Jalan kaki 10 minit je da sampai. 
Nasib baik cuaca baek pagi tadi. 
Melangkah je kuar dari umah selawat banyak2 mintak di permudahkan sumernye.
Dalam ati punye la dup dap dup dap.
Hehe. Nerves seyh!
Yela first time kena jadik cekgu kan. Da la ni bukan kerjaya pilihan zira. Huhu.
Sebenarnye zira paling tak minat profession cekgu ni.
Sebab zira nie memang tak pandai nak ajar orang.
Selalu bile kawan2 mintak tolong ajarkan pun diaorang susah nak paham ape zira ajar.
Diaorang kata zira nie garang. Hehe.
Tak tau la kan.

Tapi oleh sebab tak nak bazirkan mase sebulan cuti nie ngan dok melepak je, nak tak nak zira paksa jugak ati nie carik keje.
Tak sangka keje nie yang dapat. Hehe.
Mudah2 an di permudahkan sumer nye kan.

Keje kat sini tak susah pun.
Zira cume kena melayan budak2 makan, bersihkan kawasan dapur 
ngan mandikan budak2 je.
Memang la penat....
tapi rase seronok layan budak2 yang comel cam
Jaja, Misha, Mia kecit (sebab dia paling kecik kat taska tu), 
Danish, Hadif, Hakim, Hayat, Aaron pun ade taw.
Hehehe. Banyak lagi tapi setakat arinie cume ingat name yang tu aje.
Maklum la ari pertama keje kan. Hehe.

Yang paling best tu bile dengo budak2 nie panggil zira cekgu.


                                              Jaja: Cekgu2...name cekgu sape?
                                              Zira: Name cekgu zira. Panggil cekgu zira oke. 
                                              Jaja: Oke cekgu.


Pastu ramai2 kerumun zira tanya soklan yang same. (=.=)'
Aish memang penat nak jawab, mane tak nye dari pagi zira datang tu sampai la ke petang diorang asyik tanya name zira sape.
Tapi zira jawabkan jugak la.
Budak2 kan, memang la camtu.
Hehe. 

Tapi yang tak best nye, zira ngah demam nie.
Demam selsema (=_=) 
Sebenarnye dari semalam da panas badan nie,
tak tau la nape leh plak demam tibe2.
terkejut sebab dapat jadik cekgu kot. 
Hehe. Tah la.

Oke la, zira nak makan nasik pastu nak telan panadol.
Moge esok demam nie kebah. 
Babai!



5 comments:

Aefa Aerisya said...

jaga diri ea cikgu.. kesihatan tu penting :)

the puffy clouds said...

waa jd cekgu..mesti banyak budak yg comel2..

penat tp seronok kan..n sangat menguji kesabaran bila jd cekgu. ^.^

by the way nk invite you to come to our shop :) We are selling bags below RM 50. This is serious :) Do come

http://thepuffyclouds.blogspot.com

or find us on FB : The Puffy Clouds

Ziera Ieyah said...

Aefa & puffy: hehe mmg snok tp pnt la jge dak2 kcik cmtu kan..hehehe

Raja muhd amirulzain said...

Hai cikgu...nnt naik sem sy nak buat kelas tambahan ngn cekgu bole????haha

Ziera Ieyah said...

raja: boleh aje, tp ongkos nye agak mahal la nanti ye....hahahaha