Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Tuesday, January 17, 2012

Tips tau dia pasangan terbaek korang.

Salam sumer.


Waah celik je mata terus bukak laptop. pastu terus mengade hapdet blog pulak kan. Tak sedar ade paper lagik ari jumaat nanti kan. Tapi boleh pulak leh hapdet blog dulu pagi2 ni kan. Erkk pagi ke? Da kol 10 da ni. Hihi kantoi sudah bangun lambat. Haha. Tapi of course la kan kena hapdet dulu blog tersayang, baru la ade semangat nak mandi dan sambung study kan. Erk kantoi lagik belom mandi. Kehkehkeh. 

Heh. Tak boleh blah kan tajuk entri zira kali nie. Siap nak bagi tips chenta pulak kali nie. Da macam pakar ati la konon nye. Hehe. Ha sape2 yang ade boipren tu angkat tangan laju2. Cepat!! (^___^)'')  Haha. Oke ni zira nak kongsi tips untuk tau sama ada dia pasangan terbaek untuk korang atau tak. Ke korang da kena start carik boipren atau gurlpren baru. Oke? :p


1) Korang selalu sangat da bercakar2 ni. Opss nie bukan cakar harimau yang macam ustazah siti norbahyah selalu sebut tu ea. Hehe. Maksud zira kat sini, korang selalu sangat bergaduh, berhentam ataupun bertengkar. kadang tu pasal benda kecik pun korang leh gado. Aish tak patut tak patut. (=.=)'

2) Korang da tak selalu berchit-chat. Chit chat yang zira maksudkan ni tak semesti nye berchit-chat gune fesbuk ataupun twitter je ye. Yela. Dulu awal2 bercinta bukan kemain lagi korang sms sampai berpuluh-puluh sehari sampai penuh inbox tu ha. Haa sape kate takde tu tipu la kan. Hehe. Tiap saat ade je bunyik sms sampai. Kol pun bukan maen berjam2 lagi kan. Tapi da makin lama hubungan korang, makin kurang lak berbual. Haa ape tanda nye tu?!

3) Si dia makin berubah. Pasangan korang tu da makin tak hiraukan korang. Asal korang sms je mesti dia lambat je nak reply, kadang2 tu sampai jenguh menunggu sehari suntuk tapi sms dari dia tak muncul2 jugak. Huhu. Mesti frust menonggeng je kan time tu. (T____T) Nanti ade je alasan dia kata sebok la, banyak keje la, ade group discussion la, kucing beranak kat kampung la, sebok layan anak laa. Erk...

4) Asyik nak mengkritik je keje nye. Aish pakai baju tu tak kena, pakai tudung camni tak cantek. Korang buat ape je pun dia da tak rase hepi. Ade je benda yang dia nak komplen. Dulu mase baru mule2 kenal, korang pakai selekeh pun dia kata cantek, korang ke***t pun dia kata wangi. Hehe. Tapi sekarang korang pakai cantek cam siti nurhalijah pun dia tak cakap ape da. Dia wat dunno je kat korang.



Kalau korang rase2 si dia da ade tande2 camni, korang bincang la baek2 ngan dia dulu oke. Mane tau dia ade masalah ngan family ke ngan kawan2 ke tak pun pening pikir carik duit nak pinang korang ke kan. Haha kang nyesal tak sudah terus tuduh dia ade boipren/gurlpren baru kang. Jangan lak korang maen serbu tuduh diaorang kata ade boipren/gurlpren baru lak ye. Kang tak pasal2 boipren/gurlpren korang tu datang serang zira lak. (=..=") Mau lebam mate zira t kang. 





Selamat menge'check' pasangan korang oke! Hehe.

6 comments:

KAMIHIDUP said...

amin.

Anak Tabuan Comot said...

nice blog!

Aefa Aerisya said...

uhh.. sah kena carik baru nih.. ziera tlg carikkan eh.. :)

Ziera Ieyah said...

aefa: la awat nye. dok bergado2 skana ke?? alaa tnye la dlu pe problem dy k.hehehe

Puan Kutu said...

tumpang baca jer la..dah bertemu pasangan hidup.hehe..

Ziera Ieyah said...

puan kutu: alhamdulillah. mudah2 sy pun leh jmpe psgn bhgia cm puan kutu kan hehehe