Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Friday, January 20, 2012

Gudbye Melaka!!

Salam...


Makin ari makin lame da tak hapdet blog ni kan. Yela da name pun exam kan, keje nye menghadap buku la kan 24 jam. Nak on laptop pun rase malas. Hehe. Tau jela zira kalau da start mengon9 kan diri kompem 5 ari 4 malam pun xsedar mase berlalu kan. Hehe. Nak dating pun, Mr. E saya keje je memanjang. Tah la kata nye nak kumpul wet banyak2 nak pinang zira. Hehe yeke Mr. E.. Kihkihkih. :-P

Petang tadi baru je pas exam. Paper terakhir untuk semester nie. Hahaha gumbira sangat. Tapi paper tadi agak mencabar gak la. Ade gak yang masuk tapi kiteorang tak belajar. Tah la. Sem ni tak arap da dapat dekan lagik. Tapi arapnye pointer tak la jatuh merundum. Huhu. Kalau tak kompem kena bebel ngan ayah sepanjnag cuti sem nie. (T____T)

Tadi balek exam je, mak zira da sampai. Balek2 je dengan tak tukar baju terus je kemas2 barang. Rancang2 nak pecut nek moto esok subuh2. tapi memandangkan cuaca skang cam asyik ujan je. Tak tau la. Rase cam nak seludup je moto tu masuk kat van ayah zira. Hehe. Tapi kang tak pasal2 kena saman lak ngan pakcik polis. Huhu. Takmo2. 

Pas da siap kemas2 barang, mandi2 terus je ajak mak gie makan. Sebab perut nie da nek sakit sebab da masuk angin da. Lapo sangat da nie. Dari pagi cume sempat jamah susu panas je. Huhu. Lapo woo. Nasib bek mase jawab paper tu, perut yang 'kruk krak kruk krak' nie penjaga pekse tu tak dengo. Hehe.

Arap2 esok cuaca baek2 sokmo la. Kalau tak terpaksa jugak redah ujan nak balek kampung. Huhu. Takmo balek ujan2. Nanti zira demam sian kat Mr. E. Sebab kalau zira demam selalunye mesti encik buah ati yang sorang tu pun akan demam jugak. Hehe. Eeh bukan tipu la. Betol nie. Zira tak tipu. Tak caye gie tanye Mr. E sendirik. Haa betol tak Mr. E??.. Serasi kan kiteorang. Hahahaha.

Korang2 sumer tolong doakan ye supaya cuaca sok cerah lagi terang ye. Tak larat la nak redah ujan naek moto sorang2. Laen la kalau ade orang baek ati nak teman zira sok kan. Hehe. :-P Jauh tu Melaka-Batu Pahat. Mau 2jam jugak perjalanan taw. Mau kematu b****t zira ni ha. Hehe. Sib bek la seat moto tu memang sedia camtu. Kalau boleh tukar yang version lembut cam sofa kat uma tu bagus jugak kan. Bawak moto 4-5 jam pun tak rase ape. Hehe. 




Buat korang2 yang da abes final exam nie zira ucap selamat bercuti yek. Moge2 cuti yang ade ni di manfaatkan ngan keje2 yang berfaedah. Jangan dok bantai tido sebulan pulak.Kang mau Tuhan kasik tido terus tak bangun2 t. Naye kang. Hehe. Oke la, mak ayah zira pun da tido ni. so zira pun nak gie tido da. Esok nak gerak awal2. Takut ujan. Oke sumer. 
Selamat malam. 

1 comment:

Aefa Aerisya said...

wah.. nak balik johor dah ke? hati2 ziera... jgn lupakan sy d melaka ni :(