Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Monday, January 30, 2012

Laptop zira merajuk!

Assalamualaikum.


Lame bebeno la kan xhapdet blog ni. Hehe. Sejak sampai JB aritu, cam lupe sekejap dengan laptop ni. Eh bukan tak rindu nak hapdet blog nie, cume....huhu laptop ni ha wat hal. Huhu. Nie pun baru je baik sikit. Aritu ngah syok2 melayan blog, da pikir ayat karangan nak cite dalam blog, PLOP! Laptop padam. Aishh potong stim betol la. Takpe2. Zira sabarkan jugak ati ni. Mungkin laptop ni penat kot asyik nak on je 24 jam. Tu yang dia mogok tu. Pastu zira pun on la lagi sekali. Dia mati lagi sekali. Zira on lagik, dia mati lagik. Huwaaaa... sedey taw. Time tu terus je zira kol Mr. E tanye kenapa ngan laptop kesayangan nie. Mr. E zira nie pandai pasal komputer nie, sebab dia keje kat tempat repair komputer. Dia kata mungkin motherboard laptop zira da rosak. Huwaaaaaaa... Lagi sedey dengar camtu. Huhu.

Nie pun bagi laptop nie rehat 3-4 ari, biar dia reda sikit. Hehe. Sib bek kali ni dia tak mati2 lagi. Kalau tak zira pulak yang nak majuk tak nak on laptop lagi. Hehe. Sebenarnye before2 ni ade jugak jadik camni, tapi tak la kerap cam akhir2 nie. Huhu. Sedey woo bile laptop wat hal camni. rase nak nanges guling2 3-4 ari.  Zira sedey taw asyik jadik gini je. Kalau nak tukar motherboard baru, Mr. E kata makan ratus2 jugak. Dari tukar tu baik beli laptop baru dia kata. Huhu. Camne ni ek?! Korang ade petua tak camne nak atasi laptop yang asyik nak mati2 je ni??





2 comments:

KAMIHIDUP said...

minta tukar baru lettew, haha. :)

Ziera Ieyah said...

ala syg la KAMI nak tukar baru. dlm laptop nie mcm2 ade taw. Huhu.