Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Wednesday, December 19, 2012

. last day of internship .


Salam.


Ok. Gile ekasaited nak hapdet sebab hari nie hari terakhir zira ber'internship'. Kengkawan sumer last jumaat kan. hahaha. sila jeles okeyh. Boleh camtu? hahahah. Akhirnye...selepas 4 bulan mengagahkan diri berpraktikal kat opis ni. Eh 4 bulan ke? Erm kalau tolak tambah dengan segala cuti wajib kat Malaysia, cuti seminggu raya, raya haji lagik..cukup lah tu 4bulan kan. hahahaha ^__^ 


Sebenarnye, farewell party da buat pun jumaat lepas. Buat sekali dengan sorang lagi orang opis yang kena transfer gie cawangan laen. Naseb baek. Tak la nebes sangat mase kena bagi speech sket aritu. Da la zira nie jenis gelabah tak hengat. Kena pulak bagi speech depan orang ramai, depan bos besar, dengan pegawai atasan lagik. mane tak kecut perut den mase tu. (-_-")


Bile ingat-ingat balek, banyak kenangan manis kat sini. Rase sedey pulak tetibe pikir tak payah pegi opis lagik pasnie. sob sob sob sob *sambil kesat air mata. hembus hingus siket. Tapi, sedey2 jugak. Thesis tak di lupakan. So, skang nie masa untuk bersengkang mata, memerah otak nak siapkan thesis. Tak lame je lagik da nak viva. 



~ gambar penyeri entry ~


So, korang-korang yang tengah berpraktikal macam zira jugak "selamat berpraktikal dan ber'thesis'. Adios.

Wednesday, December 5, 2012

tak lame je lagi..

Salam.


Morning u'alls. Erk, nie kire morning lagi ke? baru pukul 11, kire pagi la kan. hehehe tadi pepagi check email, dapat email dari class rep. Pop ! Terus terjojol-jojol mate nie ha. Dia kata tarikh viva setat 24 Disember 2012 - 4 Januari 2013. Siap dia bold, kasik taruk kaler merah lagi. Peh..skang nie da 5/12. So, makne nye ade lagi 11 je ari untuk siapkan sumer nie.

Homaigod ! Homaigod ! cemane nie. Da la q'aire baru je distribute, mane nak analyze smer tu. Pening. Terus peluh kuar mencurah-curah. Tak senang da duduk kat opis. rase cam ade bara atas kerusi. Haish (-_-")

Tu la...advisor da pesan suruh buat seawal mungkin. Degil. Kan skang da kelam kabut. Da la susah nak dapat feedback dari orang opis. Padahal bukan susah mane pun. Kalau konsentrate mau 5 minit je da siap. Huhu. Takkan nak bertenggek depan meja diorang ari2 ingatkan soh isi borang tu. Jatuh la saham ai. Pening. Pening.

So, skang cume mampu berdoa Allah lembutkan hati-hati dyorang nie supaya cepat pulangkan q'aire tu.  Dan moge zira dapat siapkan thesis degree nie dengan cemerlang dan jayanya.

Amin~




Monday, December 3, 2012

outstation di kem kaizen, gunung pulai (part 2)


Salam.

Hye readers ! Aktuali, da lame giler nak update entry yang nie, tapi kebizian menyiapkan thesis menyebabkan zira tak sempat update pasal entry nie. Sape yang terlepas entry sebelum nie leh baca kat SINI...

Naseb baek la zira praktikal kat gomen, so dapat la siapkn thesis dengan jayanya..hahahaha alhamdulillah. Setakat nie thesis zira di approve oleh advisor dengan gembiranye. ^__^ 

Ok. Stop pasal thesis. Kite sambung pasal cite pasal outstation kat kem aritu ok. Yang aritu baru je ari pertama zira kat sane, so nie zira sambung pasal aktiviti pada hari kedua pulak ye.

Ari kedua nie memang mencabar. Sumer peserta kena jungle trekking. Erk, camtu ke eja nye? hahaha zira tibai je. Time nie zira kena jaga checkpoint kat atas gunung nun..huh jenuh i nak daki gunung pulai tu taw...naseb la view atas gunung tu cantik, tak rugi zira berpeluh satu badan naik taw. hehehe.




Then, korang layankan jela gambar kat bawah nie..


spider-web


toxic river





meredah utan


Tiap kali tengok gambar nie sumer, kompem gelak guling2 punye laa...cantik muke memasing wat mask dari lumpur ye. Hahahahaa...

Yang bawah nie pulak aktivit mase ari ketiga. Hari terakhir zira kat situ. Time nie aktiviti lagi la mencabar..zira nak try pun takut hehe.



     





     







     



Cemaner?? Best tak.. hehehe nie baru sikit. Tak larat da nak menuggu upload gambar nie. Line tenet pun da makin slow je nie.. Lastly, majlis penutup...time nie orang2 penting RISDA sumer datang, termasuk la pengarah RISDA Negeri Johor. Tapi yang sedeynye time nie zira takde, sebab berkampung kat sepital pontian. ade budak injured teruk. Huhuhu.. (T_T)


bersama peserta wanita yang cun meletop


barisan peserta lelaki yang gagah


Ok. Now, time to stop writing this entry and continue with 'memerah otak' untuk thesis. Bulan depan da nak viva. Owhh!! Seraam....


Adios!
- The End -


Wednesday, November 28, 2012

ya Allah, permudahkan lah urusan ku...

Salam.





p/s: hati tak tenang..tak tau lah kenape.  (-_-)


Monday, November 26, 2012

potong kuku nak mula dari mana ye??

Salam.

Membiarkan kuku panjang tidak dipotong adalah makruh,
kerana itu Nabi SAW telah menetapkan had masa untuk memotong kuku,
dan berkata bahawa ia tidak harus dibiarkan selama lebih daripada empat puluh hari.

(Riwayat Muslim dalam Al-Tahaarah: 258)




Bukan susah nak dapat pahala nie kan..
Jom amalkan !
^_____^


Wednesday, November 21, 2012

..21.11.12..

Salam.


Cantik tarikh hari nie kan
21.11.12
nasib la hari nie ari rabu
kalau tak mesti berebut orang nak kawen tarikh cenggini
betol tak??
hehehe


okbai..
bos panggil ajak join meeting.
adios !

Monday, November 19, 2012

monday blues.

Salam.


Hye you alls..
lemah betol rase nak pegi opis arini
pepagi je datang da kena ujan
terus tambah takde mood nak wat keje

pahtu arini kena tukar unit lagi
huhu tapi ramai orang takde arinie
sumer kuar ade keje luar
sok dok melanguk depan laptop buat2 bizi
so tak payah kena keje luar arini
hihihi


*ari senin memang akan rase lemah camnie je ke? (-..-)

Sunday, November 18, 2012

pengalaman kena kidnap..

Salam.

I kena kidnap. 
Tolong !! Tolong !!
Huhu..
Yup! zira kena kidnap taw petang tadi.
Kena kidnap dengan bestfriend zira.

Konon dia kata nak bawak jenjalan pegi shopping.
Beria zira bersiap sebab nak gie jalan.
Stat masuk je highway da rase pelik.
Apsal macam jauh sangat je nie dari uma.
Dalam ati da pikir macam-macam.
Mane la budak berdua nie nak bawak zira kan.
Sepanjang jalan ujan lebat lak tu, so tak berape nak kenal lalu mane
Tup tup nampak signboard...




Patut la macam penah lalu je jalan tadi.
Rupe-rupenye....


Hahahaha...
Tak sangka betol da umo cenggini pun dapat lagi suprise party.
Tersipu-sipu I tiup lilin tadi taw.
hik hik hik.
Terkejut taw zira.
Pandai ek korang-korang buat konspirasi nie.
Anyway, special thankz to all of you yang da susah payah wat suprise party kat zira.
Yang da susah payah wat BBQ.
Sedap sangat.
Hehehe.
It was one of the best birthday party ever in my life.
Thankz for the food..cake..and gift..
Thankz for everything...
^_________^


*such a lovely gift*
guys!! i like it....
     

...XOXO...
*zieraieyah*

Friday, November 16, 2012

today is my birthday ! ^___^

Salam.


Yes !! today is my birthday... 16 november...tarikh keramat zira dilahirkan atas muka bumi nie. Erk, maksudnye da 23 tahun zira da sekarang nie... (^___^) hehehe tapi umo je da makin lanjut, badan still cam budak tak abes sekolah. (-_-") Puas da minum susu HL tu berkotak-kotak, yogurt da berbotol-botol, makan sayur kacang panjang bajet leh jadik panjang macam kawan-kawan sebaya yang laen..tapi apakan daya, memang cenggini la badan zira sampai ke tua. Redha jela. Bak kata orang rendang tu kiut.. hehehe *saje nak sedapkan ati sendirik (^__^)

Btw, zira nak ucap tenkiu bebanyak pada sumer kawan-kawan, sedara mara, kaum kerabat, rakan seopis yang da wish kat zira...bagi adiah..belanja b'fast..hehehe  Eh, tak lupe pada encik boipren yangdatang dari jauh semata-mata nak belanje lunch dengan secret recipe semalam. Hehe. Tapi tak sempat nak amek gambar bagai, kepala da pikir nak makan je hahaha sory ye encik boipren. I laaappp u all laaa... ^___^


peace yo dari besday girl
(^___^)v

Monday, November 12, 2012

memories...don't come back

Hey dude !

we're best friends before
we're like toothpaste and toothbrush
like coke and sundae
we ate, sing and hangout together
but now
it's weird walking and acting 
like we 
don't even know each other

I act like I don't care
but deep inside.....


Thursday, November 8, 2012

.bersama ladies2 yang hot.

Salam.



saya dan bersama ladies2 yang hangat di opis
hahahaha
nak bagitau tu aje
(^____-)v


Adios.


Monday, November 5, 2012

Resepi Puding Roti bersama Sos Vanilla

Salam.


Yeaaaah !! Berjaya jugak buat puding roti dengan sos vanilla nie. Lame da nak buat. Tapi tak menyempat je. Maklum la duduk rumah bujang, camnie lah kan. Takkan nak angkut oven sebesar gajah tu dari kampung kan. Hehe. So, last2 dapat jugak try resepi nie mase cuti raya haji aritu... Neves jugak nak wat puding roti nie. Takut tak jadik kang. Maluu...hehehe. Jum korang try jugak. Jangan takut. Kompem jadik punyeeee.... Hehehe.                                

Bahan-bahan:
  • 8 keping roti
  • 500ml susu segar
  • 4 sudu besar gula halus
  • 2 biji telur
  • 1 sudu kecil esen vanilla
  • 2 sudu butter (dicairkan)
  • 1 kotak kismis (nak letak boleh, tak nak letak pun takpe)

untuk sos kastard:
  • 1 tin susu cair
  • 2 sudu besar tepung kastard
  • 2 sudu besar gula
  • 1/4 tin air (guna tin susu cair tadi)


Cara-cara:
  1. Masukkan butter, gula halus, esen, telur dan kismis. Gaul hingga rata.
  2. Bakar adunan pada 180 C selama 30 minit atau hingga masak.
  3. Campurkan semua bahan untuk sos kastard dalam periuk lain. Masak atas api sederhana.
  4. Tuang atas puding roti yang telah disejukkan terlebih dahulu.



Done !
Senang je kan.
Try laaa...
(^____^)

Friday, November 2, 2012

Outstation kat Kem Kaizen, Gunung Pulai (part 1)

Salam.

3 ari zira kat pontian. Outstation. Kena jadik urusetia bagi pihak RISDA untuk program motivasi khas untuk anak2 pekebun kecil RISDA. Yepp! Memula memang berat hati nak pegi. Da la tak penah pegi kem2 kat utan cenggini. Dalam kepala da pikir kena tido dalam utan..bilik kena kongsi ramai2 macam zaman sekolah asrama. Haish...benci nyee.  (-_-") Tapi, ternyata salah sama sekali sangkaan zira. Tempat tu cantik. First jejak kaki kat situ rase tenang je, nyaman....




Sampai kat kem ni lebih kurang dalam pukul 12 tengahari. Kena jaga bahagian pendaftaran. Memule je dyorang sign borang kehadiran tu da rase nerves sesangat. Mane taknye. Lelaki2 semua dengan berantai bagai, rambut sumer kaler2. Macam gengster pun ade jugak. Huhu. Takot. Dalam hati da stat pikir macam2, cemane la nak menghandle dyorang sumer 3 ari nie kan. Kol 2 lebih baru setel pendaftaran. Mane taknye, memasing datang lambat. Perut da bermuzik sakan. Cakap je irama ape, pop, dangdut, tamil pun ade agaknye time tu. Lapar bukan kemain. Naseb baek pagi kat opis tu sempat jugak b'fast bihun goreng. Setel je pendaftaran, ade ice breaking. Tapi ice-breaking kat sini tak macam program motivasi yang laen. It's quite fun. Penat gelak jela kat sini.. hehehe




Tuan owner kem kaizen nie. Hehe. Nie abang ensem baju iaju nie la owner nye. Aktuali abang nie anak sulung kepada owner yang asal. Tapi sekarang ayah dy da passing kat dy, so nie kire dy la owner kan. Kiteorang panggil dy along je. Senang. Along nie umo dy 28 tahun, belum berkahwin tapi da di cop orang. Kawan zira jugak. Mudah2an di cepatkan jodoh dyorang. Hehehe.


Kem ni lebih kurang dalam 37 ekar kalau tak silap. Hehehe aritu along de gitau luas kem nie tapi sebab tak catit, ingatan pun da macam nenek-nenek. Haa cepat jela zira lupe. 37 ekar. Besar tu weyh!! Tak sempat pun nak jelajah satu kem nie. Baru round tengok tempat atktiviti esok, da semput  (~_~")







see....time nak beratur pn dyorang bantai gelak
^___^


nie pulak time petang
kena basuh sikit dyorang nie
name pun kem motivasi kan
hehehe


Nie pun zira baru je balek dari outstation kat batu pahat. Pegi lawat pekebun kecil RISDA yang buat perusahaan kecil-kecilan. Buat tambahan pada sang suami. Tapi kecil-kecilan pun untung da dekat puluh ribu sebulan. Ok la tu kan...



K lah.
Zira nak tido.
Penat berjalan hari nie.
Nantikan sambungannye ye...
^____^


Monday, October 15, 2012

haa.. tu awak kena baca buku .

Salam.



Da masuk bulan ke-2 zira praktikal. Rase macam kejap je kan. Tiap ari mengira waktu nak abes praktikal. Apsal tah keje dok menghadap kalendar je, padahal neves bukan kemain nak abes praktikal. Nanti da abes praktikal, nak kena pikir pasal presentation thesis lak. Da la thesis cam huru-hara je skang nie. Madam, cemane nak carik sampling frame, saya tak paham la.. "haa..tu awak kena baca buku..." .    Tiap kali nak tanya soalan cenggitu la jawapannya. Masalahnye da masuk enamratuslimakali zira bukak tutup buku tu. Tiap baris zira baca nak pahamkan hape kebende agaknye maksud sumer tu. Tapi still tak paham2 jugak. Cemane tu? Haish....makin tambah pening kepala nie. 


baru nengok cover buku nie pun da buat zira rase nak muntah
belom lagi selak isi kat dalam tu
(=.=")

Somebody... help me !!

Monday, October 1, 2012

Rindu.

Salam.

Rindu. Walaupun baru aje jumpe semalam. Ari jumaat aritu pun da puas berjalan dengan dia satu hari. Sambung pulak ke hari sabtu. Pastu semalam pun jumpe lagik. Pegi makan. Tapi tak tau kenape..rase rindu jugak. Oh inikah cinta?? hik hik hik. Gedik sungguh statement. 


pujaan hati, limpa dan paru.


Thesis. Baru je siapkan chapter 1 minggu lepas. Nie da kena siapkan terus sampai chapter 3. Minggu depan advisor nak tengok. Owh...dugaan sungguh. Takde ke praktikal yang tak payah nak ber-thesis bagai. Complicated betol. 


p/s: takde mood nak menaip malam nie. Nak tido. Gudnite sumer !  (-__-) zzZzz

Thursday, September 27, 2012

Tuhan ! Jagakan Dia...


Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku

Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu

Tuhan...jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hati


Wednesday, September 26, 2012

Wordless Wednesday #9 : Renungan Bersama

Salam.



 Tak tau ape kebende tu Wordless Wednesday?? 
Tekan Sini Laju-Laju oke.

Tuesday, September 25, 2012

Ayam masak kunyit sedap !

Salam.

Yeaaaah !.. Hari nie zira nak share sikit resepi ayam goreng kunyit. Orang yang baru-baru nak belajar masak cam zira nie kena la start yang simple2 camnie dulu kan.  Hehe. Nie pun zira belajar dari encik boipren. Balek je keje tadi, terus singgah pasar beli bahan-bahan. Mr. E zira memang pandai masak, semalam dy masak resepi nie. Harini teringin nak try resipi dia.  Jum korang try jugak !!

Bahan-Bahan:

1 biji bawang besar (hiris)
2 biji bawang putih (cincang)
2 cm halia (hiris memanjang)
4 batang kacang panjang (kalau nak taruk sayur laen pun boleh)
Lada (zira tak taruk, if korang suke pedas leh la taruk)
Ayam (potong dadu)
Serbuk kunyit
Garam

Cara-Cara:

1) Perap ayam dengan kunyit dan garam lebih kurang 5 minit.
2) Goreng ayam yang telah di perap setengah masak. Keluarkan dari kuali dan asingkan.
3) Tumis bawang besar, bawang putih, halia & lada.
4) Masukkan sayur dan biar seketika.
5) Masukkan ayam dan serbuk kunyit sedikit.
6) Gaul sekejap. Siap !!



tak sempat nak hias cantik-cantik
time kaseh encik boipren
^_____^

Sunday, September 23, 2012

Demam. Ape ubatnye ??

Salam.



Demam. Ari jumaat aritu balek keje saje tunjuk gentle redah ujan. Padahal member se-praktikal kat opis da pesan jangan balek dulu. Tunggu je kat opis kejap. Tapi zira degil. Nak jugak redah ujan. Padahnya. Ujung minggu nie badan rasa tak sihat sangat. Demam. Selsema. Batuk. Pening kepala. Cukup pakej. Hamek kau ! 

Nak buat ape pun rase tak bermaya sangat. Penat zira mengugel carik segala jenis petua untuk kurangkan sakit nie. Kang esok tak baek jugak, mau satu opis kena virus demam ni kang. Haiih lagi parah...

Antara hasil kegugelan zira:
  1. Orang kata wat air teh campur ngan sikit serpihan kulit kayu manis, pastu minum. Tujuannye untuk buat badan kita panas. So, bile badan panas, selsema pun ilang. 
  2. Ade orang laen pulak kata minum air asam jawa taruk gula pasir atau gula melaka. Untuk menyejukkan badan.
  3. Tak pun rendam kembang semangkuk pastu minum air nye..nanti boleh sejukkan badan.
  4. Cara yang paling senang dan selalu orang cuba minum je air 100plus sebotol. InsyaAllah suhu badan leh jadik normal balek.

Dari Ibn Abbas r.a, Nabi s.a.w bersabda:
Sesungguhnya demam itu adalah daripada percikan api neraka, kerana itu sejukkanlah badan yang demam itu dengan air, atau dengan erti kata lain adalah dengan air zam-zam. Caranya, renjisla air pada tubuh atau berendam dalam air.

Sabda baginda lagi:
Janganlah kau mencai demam, kerana sesungguhnya ia menghapuskan kesalahan anak Adam, sebagaimana penghembus api menghapuskan karat-karat pada besi.



Kita hanya mampu merancangdan berusaha. 
Allah jua yang menentukan segalanya. 
Moge kesakitan ku ini memberi hikmah di sebaliknya.
Amin~



Friday, September 21, 2012

Good news. Alhamdulillah !

Salam...


Alhamdulillah. 
Akak zira yang nombor 2 tu selamat bersalin semalam. 
Baby girl. 
Arini baru kuar sepital. 
Mase pregnant macam-macam sakit yang datang kat akak.
 Tapi alhamdulillah..sumer nye selamat. 
Baby selamat. 
3.8 kg gitu. 
Mak baby pun alhamdulillah selamat. 


And...
Lastly zira da kompem dapat advisor sape.
Setelah sebulan lebih berpraktikal baru minggu nie dapat.
Tapi di sebabkan advisor zira baru je kawen awal bulan aritu..
so, dy masih lagi cuti berhoneymoon kata nye.


Insyaallah...kalau tak ade aral jumaat depan jumpe dy.
Siap pesan bawak chapter 1 yang da siap complete.
Dy nak check.
Erkk....
Naseb baek da stat wat sikit2 dari aritu.
Takde la terkejar-kejar sangat kan.


Alhamdulillah...
Moge Allah permudahkan semua urusan ku.
Dan dapat siapkan thesis dengan jaya dan cemerlang nya.
Amiin...

Sunday, September 16, 2012

hepi belated besday to him !

Salam.

Weeeee....Da 2 minggu berturut-turut zira pegi dating. Maklum la semenjak duduk satu daerah nie. Pantang cuti, semedang je nak jumpe. Hehehe. Tapi minggu lepas tak boleh nak gerak gie mane pun. Dari pagi sampai malam ujan aje. Tu pun ajak dia lepak uma akak makan2 aje. 

Tapi minggu nie je abes satu JB zira jelajah. Hehe. Sumer shopping mall yang ade zira masuk. Ok yang tu tipu. Ektuali, pegi satu mall je. Tu pun da tak larat nak jalan. Sampai saket2 kaki. Huhu. Nak tengok muvie pun tak de cite yang best. Nak ajak dia tengok cite seram. Dia tak minat. Lemah jantung dia kata. Huhu. Last2 pegi lepak kat danga. Duduk menghadap laut. 

Sebenar nye kiteorang kuar arini sebab nak celebrate besday dia yang lepas. Mase besday dia tu raye pertama so tak sempat jumpe dia. Da sebulan yang lepas baru nak sambut. Hape punye la gelpren la zira nie kan. Hehe. Pepagi raya family zira da gerak balek kampung. Semalam pun cume beli kan dia kek kecik je.Chocolate marshmellow kek. Ntah betol ke tak zira eja tak tau la. Hehe. Nak beli 1 kg kang sape pulak nak menghabehkan. Beli yang 1 slice tu pun da tak larat nak telan. Hehehe.



Hepi besday sayang!
Semoga panjang umur,
Di berikan kesihatan yang baek,
Di kurangkan nafsu nak menhisap rokok,
Di permudahkan urusan di dunia & akhirat,
Di murahkan rezeki....
Nanti boleh la pinang kite cepat2.
Hahaha gatal !

Saturday, September 8, 2012

8 fakta tentang air untuk kecantikan..

Salam sabtu semua!





Air. Bukan saja penting untuk kesihatan badan kita, tapi air jugak boleh memberi impak yang besar kepada kecantikan. Banyak rupanya khasiat air yang boleh kita kaitkan dengan kcantikan. Antaranya....

1) Air putih kalau korang minum 8 gelas sehari bagus untuk cantikkan kulit. Yang nie selalu korang dengar kan. Kulit kita akan jadi lebih cantik, kelihatan lembap dan muda bila air mencukupi dalam badan nie. 

2) Air yang korang blender dengan buah (ala yang korang buat jus tu) pun baik untuk sistem pencernaan dan menjaga kesihatan mata. Tapi dengan syarat...no sugar for your juice ya !

3) Air yang mencukupi jugak bagus untuk melebatkan dan menyihatkan akar rambut. So, sesape yang ade masalah rambut bercabang ke selalu gugr ke..cepat2 minum air masaka banyak2 ok !

4) Air jugak boleh koran gunakan untuk melegakan kaki korang yang letih lepas penat seharian berjalan. Caranya, rendamkan kaki dalam air suam yang bercampur perahan limau nipis. Rendam lebih kurang dalam 15minit je taw. Amalkan seminggu sekali dan korang akan dapat kaki yang cantik dan halus.

5) Tadah air embun di pagi hari dan sapukan ke muka atau di buat air mandi. Bagus untuk kekalkan kecantikan.

6) Bersihkan kotoran di wajah dengan air suam. Jangan guna air panas, kang kering pulak kulit korang nanti.

7) Minum air suam tiap kali bangun tido. Nie cara untuk cantik yang paling mudah, tapi paling mujarab.

8) Buat yang berdiet tu, amalkan minum air panas sebelum atau selepas makan. Nie akan menyebabkan korang rasa kenyang lebih awal. 'Kehangatan' air panas tadi akan mempercepatkan proses pembakaran kalori dengan lebih efektif.



p/s: minum lah air secukupnya untuk kecantikan yang maksimum. ^___^