Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Tuesday, June 14, 2011

TODAI betol-betol buat aku insaf nak belajar sungguh-sungguh pasni

Lame betol aku tak update blog aku kan, maaf la ye..nie sumer gara-gara si TODAI ni la...dy yang wat aku penat gile sampai tak larat langsung nak on laptop nak menaip entry-entry terbaru hehehe ni mesti ramai yang tertanya-tanya ape tu TODAI kan...

sebanarnye TODAI tu sebenarnye kilang tempat aku keje mase cuti sem ni...aku baru aje masuk keje isnin lepas tapi arini aku terpaksa amek cuti sebab aku demam da seminggu tak ilang-ilang. Minggu lepas aku batuk-batuk je sampai sore aku pun da cam amy search nyanyi lagu kejora da hehe...nak cakap banyak-banyak pun susah sebab tekak aku perit. Masuk minggu kedua ni pulak aku da stat selesema plus kepala pusing, semalam sampai nak pitam aku.


gambar ehsan dari miss intanshariena

aku penah jugak keje sebelum ni, tapi tak penah ag keje kilang...kononnye nak carik wet lebih cuti sem ni, tapi baru sehari keje aku da penat tahap gaban, sampai tangan aku terseliuh, bengkak ag huhu...nasib bek la makcik depan uma ni pandai urut, lega sikit tangan aku ni..hehe time kaseh makcik. Skang ni pun ngan kakak aku, ngan baby dy skali demam..ish3 kesian kan, aku yg bawak virus demam selesema ni, huhu sory ye kakak n ur baby..

bagi aku memang penat keje kat sini sebab nye kena berdiri, yela mengikut ape yang aku belajar OSH mase sem lepas berdiri terlalu lama adalah salah satu 'ergonomic hazard' hehehe. memang mule-mule aku rase nak cabut je, tiap ari mengadu kat Mr. E yang aku tak larat..nak quit..nak berenti..penat...tapi semangat dari family & orang tersayang aku watkan aku kuat unutk bangun pagi gie keje hehehe, tankz uolss!!

tapi pengalaman keje kat sini watkan aku betol-betol insaf nak belajar sungguh-sungguh pasni..sebabnye aku da tau susah payah orang keje kilang camni, so pasni aku akan belaja sungguh-sungguh, dapat keje bagus-bagus hehe mak..encik..doakan saya ye :D

lagi satu aku tak malu nak cakap yang aku ni keje kilang...keje ni halal ape, sesetangah orang suke pandang rendah kat orang yang keje-keje gini tapi apsal lak korang nak pandang rendah kat orang yang keje kilang kan...kalau tak ade orang keje kilang tak de la barang-barang letrik kat uma korang tu tau..ceh ayat insaf hehehe tapi sebenarnye dulu aku pun penah berpikiran camtu gak, maap ye sumer-sumer yang terase ati tu.tapi skang pas aku da tau susah nye keje kat kilang aku tobat takmo cakap gitu ag...hehehe

okay sampai situ aja untuk kali ini k...skang mau tido sebab baru pas makan ubat, daaa...

Wednesday, June 1, 2011

Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip

aisshh lame sungguh da tak update blog aku ni...biasa la da stat cuti sem ni dok uma best sangat makan durian sampai tak hengat nak jenguk blog aku hehehe.
arini baru aku berkesempatan nak update, so aku jenjalan terjah blog-blog orang dan tibe-tibe aku nampak la kat blog  Cik Nisa Kay ni ngah wat giveaway..hehehe mane tau aku leh tercalon untuk menang ke  kan.. :D

camne nak join??okay senang je 

1. Mule-mule korang kena wat simple entry yang tajuknye "Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip". Tajuk entry  korang mesti camni taw, di ulangi MESTI okay...hehehe tak leh tukar Nisa Menaip tu jadik Nisa Melukis ke, Nisa Menjahit pun tak boleh..

2. Pastuh korang kena taruk banner ni kat korang nye entry macam yang aku wat ni dan mesti link kan banner nie ke entry giveaway oleh cik Nisa nie okay..tak payah susah-susah letak kat sidebar.


banner mid-year GA
TARIKH MULA : 31 MEI 2011  >   TARIKH TUTUP : 6 JUN 2011

3. Seterusnye wajib letak senarai nama ni kat entry korang taw, sebab diaorang sumer ni la yang akan menaja giveaway kali ni....kalau korang malas nak link kan satu-satu, korang copy je list tu pun boleh.
4. Pastu korang leh la tag kat sape-sape 2 orang kawan-kawan korang dan sebar-sebarkan pasal giveaway ni, tapi cik Nisa kata kalau tak nak tag sape-sape pun boleh. tapi kat sini aku nak tag kat Shiela dan Azwazee sebabnye diaorang ni pun rajin join giveaway...hehe

5. Entry korang hanya akan di proses oleh cik Nisa kalau korang follow sumer kriteria kat atas, kalau ade satu pun yang tertinggal korang nye penyertaan akan di reject serta merta. Okay??

6. Dan yang terakhirnya, korang kena taruk link entry korang kat ruangan komen entry cik Nisa. Nie pun mesti taw, kalau tak mane cik Nisa nak tau korang join giveaway dia ye tak.

Lagi satu, kalau korang nak tau ape adiah-adiah best yang menanti korang kalau korang join giveaway ni meh klik kat S.I.N.I 

Haa ape lagi, meh la join giveaway ni ramai-ramai, korang boleh je ajak kakak korang, adik korang ke, pakcik, makcik, sedara mara, kawan-kawan, jiran sebelah uma pun boleh, yela mane tau kut-kut rezeki korang ke menang, tak pun rezeki aku ke menang adiah-adiah tu kan best tu....hehehe