Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Tuesday, April 26, 2011

1st GIVEAWAY by Bundle Dress Cinta


klik kat 1st Giveaway kalau nak join k
tarikh tutup : 3/5/2011


"jom join 1st Giveaway by Bundle Dress Cinta"

bukan men beso ag tajuk entry aku kali nie kan ^_^
hehehe bukan ape saje nak bagi korang terbeliak sket tengok entry aku kali nie
actually aku xpenah pun join mane2 contest before ni
ni pun tadi mase aku dok belek2 blog orang
terjumpa la blog ni
terus teruja nak join
maklum la aku ni xpenah pakai dress
sebabnye aku ni pendek sket
kawan2 aku kata xsesuai pakai dress  -_-'
tapi tak kire...aku nak gak join contest ni
mane tau kot2 cik najwa kite ni bermurah ati nak bagi aku free dress kan
hehehehe dapat la aku melaram pakai dress + wedges mase dating ngan buah ati aku nanti
so korang2 sumer meh la join skali contest ni k


nak tag : 
Ana
Shiela
Ayien,
 Mira
Yanz

Perogol cuma kena jel 30 tahun + 16 sebatan je...berbaloi ke??


- credit to cacamarba -

"Mohd Karimi Kamal Arifin, 22, mengaku bersalah merogol dan menyamun seorang pelajar universiti, selain menceroboh asrama siswi di Jalan Tun Mutahir di sini, minggu lalu. "

uitt?? dak kolej aku kena rogol??
homaigod!! homaigod!!
mau terjojol biji mata aku ni dengo berita ni semalam
nak berhenti gak la jantung aku semalam
cam kena kejatan letrik pun de gak
nek sumer bulu roma aku
uisshh yela benda ni jadik kat tempat aku kot...
kalau korang pun da seram sejuk kan??kan??
hurrmmm pe la nak jadik ngan dunia skang ni kan..
macam- macam kes da jadik..
ngan kes samun la, rompak la, ceroboh la, cabul la...
yang terbaru ni lak kes rogol..
jadik kat dalam kolej aku lak tu...
da la dak ni pun sebaya aku..baru 22 taun kot..muda ag pe
mau tak ke haru family aku baca pasal benda ni kat paper t...

uissh memang makin risau la aku kan
kompem balek cuti khamis ni mak pak aku sebok dok kaji selidik aku pasal kes ni
hurmm susah gak nak explain kat mak aku t
kompem bertambah2 la kerisauan dyorang nak bagi aku terus belaja kat sini..


tapi siyesly...
memang terkejut gile la bile bende ni berlaku, lagi-lagi la kat kolej aku sendirik kan,
tapi kebetulan masa kejadian tu akude kat segamat & terus balek uma sebab ngah cuti study week kan
so nek cuti semalam baru la aku tau cite ni
huh takut jugak bile pikir2 balek sumer nie 
risau pun de jugak -_-'
sebab baru2 ni pun uma aku kena masuk orang
abes duit budak2 ni kena rembat
mase kejadian ni pun aku tak de kat uma...
gie dok jalan2 pusing melaka ngan member2 aku.. (^_^)

tapi, persoalannya kat sini.....
berbaloi ke perogol tu cume kena penjara 30 taun beserta 16 sebatan je??
haaaa berbaloi ke??
mungkin de sesetengah orang akan kata tak berbaloi @ tak setimpal
yela da la rogol anak orang, menceroboh masuk ag, 
pastu g kebas barang-barang mangsa plak tu, 
bukan je perogol tu da aibkan family si mangsa malah masa depan si mangsa gak leh haru-biru di buatnye..
yela mau trauma budak tu, skang pun dak tu terpaksa extend dy nye study gara2 masih terkejut ngan kehadian ni...
dan menurut dari sumber2 yang boleh dipercayai katanye si perogol tu di tangkap oleh pak gad kiteorang dalam keadaan tak berpakaian...
ish3....da la ceroboh masuk kolej aku time petang lak tu...
tak pakai pape lak tu kan...
huh malas la nak cite ag..
makin cite makin sayu lak ati aku ni 
mengenangkan nasib kawan kita yang katanye pelajar IB tu..
so, korang klik kat (S.I.N.I) untuk berita lebih penuh okay...

notakukukaki: huhuhu sedey bile dengo berita ni, lagi2 la berlaku kat kawan2 sekitar kite kan :'( meh la kite same2 doa moge2 si mangsa dan family nye tabah hadapi sumer dugaan ni...Al-Fatihah~

Wednesday, April 13, 2011

kisah saya dan dia


Saat indah yang ku lalui bersama mu

Melukiskan kisah cinta didalam lubuk hati

Terbuai nafas cinta yang kau hembuskan

Sampai mati pun ku takkan bisa melupakan mu


Dan bila waktu

Akan buktikan janii itu

Kuserahkan pada mu
Apa pun yang termampu


Harus ku akui

Aku sayang kamu

Aku cinta kamu
Oh hanya pada dirimu
Ku ingin kau mampu
Terima hatiku
Terima akan cintaku

faveret pitcha of dis week
saya dan incik buah ati pengarang jantung saya
heheh sayang kamu sangat2
~hum tumhe pyar karte hae~

Saturday, April 9, 2011

tolong!! aku nak pengsan..

salam semua...arini aku nak share satu cite yang boleh wat korang pengsan guling2 punye..
so sebelom korang nak baca cite ni, 
korang pekse dulu denyutan nadi korang ok ke x, 
kalau rase2 korang de sakit jantung ke, lemah semangat ke..
tolong jangan bace cerita ni!!
epp degil jugak nak bace eh??
okay tp kalau jantung korang rase nak tercabut pas bace entry ni, aku xmo bertanggungjawab ea...


korang tau tak yang korang leh "bertunang tanpa korang sedar"?
Ber"tunang" tanpa sedar?? eh leh ke camtu?? jawapannya adalah bulih.. tapi kenapa lak leh jadik camtu kan..so kamoo sumer sebenarnye dah bertunang bila korang dalam situasi sebegini:

boyfren korang cakap nak jadikan korang isteri beliau (xkire la istri no 2 ke 3 ke kan) (^_^) dan korang pun kata "ya, yes!! yabedabedu, okay" atau ape pun yang boleh di istilahkan sebagai setuju.. tapi saat tu mak bapak korang takde kat situ..yela time korang dok gayut kat tepon lame2 ngan buah ati korang tu, of course la korang gie dok senyap2 kat bilek, guling2 atas katil sambil pelok teddy bear kan, xkan la korang nak ajak parents u all join skali kan??kan??.. :p

Menurut hukum fiqh, apabila seseorang lelaki itu menyatakan hasrat untuk memiliki seorang pompuan, dan pompuan itu menyetujui cadangan itu, maka mereka sudah bergelar pasangan tunang.

tak kesah la time laki tu cakap nak jadikan korang isteri tu time kat dalam tepon ke, kat tepi pantai ke, time ngah layan korang gie shopping ke.. asalkan si pompuan tersebut bersetuju, maka jadilah ia pasangan tunang kepada lelaki tersebut..

so, bile korang jadik tunangan orang tanpa sedar, dan ade lelaki lain yang datang meminang..hukumnye haram.

eeh bukan patutnye bertunang tu time orang laki datang ramai2 2 bas, bawak barang2 hantaran, pastu de sesi berpantun2 tu ke??jawapannya, tidak. itu cume adat sebagai orang melayu je, bukan dari segi hukum Islam okay.

eeh tapi bukan ke patutnye time bertunang tu kena ada mak bapak sekali??jawapannya sekali lagi tidak. ini kerana mengikut hukum syarak, apabila seorang pompuan itu sudah akil baligh, sudah cerdik dan boleh membuat keputusan sendiri, dan sudah boleh membezakan mana yang betol & salah, dia sudah boleh dianggap bertunang apabila berada dalam situasi seperti di atas. Tapi kalau pompuan tu tak baligh ag(baru darjah 2 maybe), atau pompuan tu tak waras (tak boleh berfikir ngan betol@gila), so wali si pompuan itu diperlukan untuk menjawab pinangan tersebut.


aku rasa majoriti pasangan kapel skang mesti de bincang2, konon2 nak melamar si buah ati jadik pasangan isteri korang kan dan pasangan korang pun akan jawab "setuju" kan..so, kesimpulannya korang da pun jadik "tunang" kepada pasangan korang tu... haaaa...ayokk xtau, skang korang da jadik "tunangan tanpa sedar" kepada pasangan korang.. tapi rase2nye sebelom2 ni da bape ramai pasangan korang cakap camtu kat korang? 2, 3, 5, 10?? (-_-')

sure korang ternganga pas bace entri ni kan...haa tu la kan da pesan tadik sape2 yang de sakit jantung, lemah semangat, longgar lutut, jangan bace cite ni..skang tengok pe da jadik...aku xmo tanggungjawab taw..hehehehe



notakukukaki: so, status korang skang single @ engaged?? hehehe :D





Friday, April 1, 2011

A.T.T.E.N.T.I.O.N!!

A.T.T.E.N.T.I.O.N!!

To all students from 

FAKULTI PENGURUSAN PERNIAGAAN
SIDANG 5
15 MEI 2011 – AHAD – PAGI

sila lihat nombor giliran anda di sini

|
|
|
|
V


p/s: no bertuah saya pada ari kombokesyen --> 959. Siti Nadzirah Binti Mohamad Salleh **