Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Sunday, February 27, 2011

Merayap bersama si dia jantung ati ku

arini aku epi sangat2..
sebabnye...semalam dy sanggup mredah ujan..
datang sini semate2 nak jumpe aku..
huhu terharu nyee.. T_T
              
sebenarnye...
da sbulan jugak la aku xblek uma kat nun batu pahat sane..


sebabnye sebok sangat2 ngn aktiviti + test + kuiz + assignment + event
so ditambah ngan ketidak rajinan aku aku nk berhimpit2 dalam bas nak lik batu pahat
so tu pasal la dy datang sini sebab aku da lancarkan perang mogok kat dy semalam
hehe sory ye Mr. E

okay so sebab banyak halangan dan kemasalahn yang menimpa diri aku kat sini
aku abaikan dulu anganan nak lik uma tu
and wat mak aku...maaf ye mak ku sayang...xsempat nk jenguk mak kat sane...saya bz sangat2 d'cni
t maybe ujung bulan depan saya balik k...
rindu nk makan ayam masak sambal + tomyam mak masak
huhu tibe rase rindu sangat2 kat uma
mak....tunggu kepulangan saya ye...

eeh leh masuk cite sedey la plak..
okay back to story aku ngn dy...

kiteorang cume g jalan2 je..sedut angin laut banyak2 sampai kembung perut aku malam tu..pastu g makan2..
haa tu jela..tp gambo2 tu sumer next entry bru aku upload k..
ni aku malas nk on bluetooth...
sebab dalam kepala otak aku skang cume ternampak2 katil je skang ni..
hehehehe...penat woo semalam g jalan2 crik baju untuk event minggu depan..
huhu tapi xpe..demi encik idris..sanggup ku korbankan sumer tu..ceewaahh,hahaha


and for Mr. E tankz a lot yaa sebab sentiasa ade d'saat saya perlukan awak
nah saya bagi bunge ni kat awak




k la...aku da xde idea nak tulis pe da kat entry kali ni...
so korang tunggu jela next entry k..
akan d'upload a.s.a.p k...
skang saya mau tido dulu
babai~

Saturday, February 19, 2011

hari yang mengujakan

arini aku bangun ngan perasaan yang cukup2 malas
kenape??sbb nye arini sumer student kbm wajib dtg sbb VC UiTM nk dtg cni
malas sebab kene bgun pagi2
tapi sbb VC nk dtg,aku rase teruja sgt2
wooho00 sonoknye..
bukan senang nk jumpe org2 atasan live ni
rase bangga skejap jadik student kat cni
 pastu kiteorang di wajibkan pakai baju kolej
di ulang diwajibkan yee...
kol 11.50 am da grak ni sebab excited sgt2 nk g sambut vc kite tu
hehehe so ngan muke masing cm xbrape nk epy pegi la berarak rmai2 g kat kbm
dlm kol 2 lebih tu sampai la beliau
sambil di arak ngan paluan kompang
ditambah pulak ngn budak2 yang dr pg td menjerit xsudah
tah sape la tu kan
hampeh tol menjerit2 da cm pe je

so pas dy masuk akt audi kiteorang pun lik sebab fara kata dy da lapo tahap cipan da
singgah la jap kat kedai kuning tu tapaw
pastu sampai je blek aku trus on laptop
godek2 kat google tu
aku jumpe la something yg menarik
timbang berat blog korang
haa tak paham??
okay korang g je kat sini tengok bape beratnye blog korang k
aku da try da dan keputusannye 0.01 saat
waahhh laju banget hahaha 
maknenye blog aku ni xla berat mane kan
okay pastu aku bukak lak facebo0k aku tu sambil intai2 wall orang len
pastu aku godek lak you tube 
pastu aku nampak lak video pasal ni



haa amacam?besh tak??walaupun aku xknal sape orang dalam video tu
tapi ade aku kesah??hahaha yang penting aku suke
sweet pe...
sonoknye klu dapat bf cmtu kan
best pe dpt bf rmntik cmtu
waaahh mmg kmpem syg smpai mati la
hahahaha

nota kuku kaki: rase2 bf sy nk wt cmtu gak x ek?? hehehe

Saturday, February 12, 2011

Tentang Perasaanku



aku takkan lelah menunggu
hingga waktu ajal menjemputku
takkan pernah sesalku untuk menunggumu

aku harus tetap menunggu
hingga nanti aku berbaring
sampai mati aku akan tetap menunggumu

ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
ingin ku bagikan semua hanya untukmu
agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu

ku ingin kau tahu tentang perasaanku
ku ingin kau tahu besar cinta padamu
ingin ku berikan sisa waktuku
dan sisa hidupku sampai mati

Friday, February 11, 2011

eNtrY b0saN pLus mEngarUt

sebenarnye xde pape nak untuk entry kali  nie,cume aku boring sesangat arini..
rase cam xde mood je,ntah angin barat daya mane tah yang wat aku jadik camni..
nak kata gado ngn boyefrenz aku xdak plak..nak kata lapo pun xjugak..aku da melantak
nasi + ayam kari + sambal tempe + sambal kerang..hahaha puas aku melantak siang tadi sampai malam nie aku kenyang
tapi aku xamek lak gambo sebab aq nengok
 dalam polisterin yang aku bubuh
 makan siang aku tu cam besh sangat je sampai tak hengat ape da...hahaha gelojoh..
agpun sebenarnye kamera fon aku yang skang ni pun xbape cantik la 
gambo dy..maklum la enset ciput-ciput je..opss bukan siput ye..hihihi aku beli enset ni pun dulu sebab alasannye aku nak nengok tb, tb nie bukan sejenis penyakit tb 
tu taw dy cume name glamer atau kata lebih profesional nye "television",hahaha suke2 aku je short form kan pekataan tu kan...ha pekataan ni tak leh gune mase wat karangan taw..wat blog tak pe..ngee~ okay back to story aku sebok2 nak li enset ni pun sebab t time aku boring-boring kat u t
bese la kat u tu de tb cume malas nak g turun bersesak 
dalam bilek tb yang cume 
bape kaki je luas dy tu..hahaha bukan sombong ye,cume malas xberapa rajin aje ye... 



haa ni la dia rupa enset aku yang tak seberapa tu
(CSL M30i)

gambo nie aku search kat google jek
tapi stylo gak pe mase nengok enset ni mase first2..agpun aku nak 
sokong barangan buatan malaysia..yela kalau tak orang kite sape ag yang nak sokong kan
btol tak...ngeeee.

tapi skang baru aku nyesal xsudah..tula dulu abang ko da pesan jangan beli..ko nak jugak bleli..abang ko kata ag xyah beli jenama ni..ko kata tak kire nak jugak
skang time la akibatnye..huhu padan muke aku kan xnak dengo nasihat orang ag..
haa tunggu jela aku de wet sok..t aku akan menyerang sumer kedai2 enpon
yang de kat setiap pelusuk daerah melaka ni
hahaha..ketawa ngan bangga nye..tapi tah bile nak dapat wet tu tah
buku pun xli ag sebok lak da pkir nk li enset..epp repot kat mak kang baru tau...
hahaha xbek kan aku hihihi..ni korang2 yang dok melepek bace blog aku yang tak de pape ni jangan ikut care aku k..wet tu simpan masuk tabung...t sok nak kawin senang,eh apsal lak aku dok cite pasal kawin lak ni..kensel2...wet tu simpan t gune untuk sambung study ag ke,nak wat li uma ke kete ke moto kenak tolong mak ayah ke nk bagi aku sket ke..
hahaha mule da mengarut aku ni, huhu tu tande nye mata aku ni 
da nk kuyu + hormon da tak stabil dan  katil pun da dok panggil2 aku da tu..
uh k la gudnite..saya mau tido esok ade kelas pagi daa...

Tuesday, February 8, 2011

gumbira dalam tangisan

arini aq de 2 berita
~sedih & happy~
rase2 korang mane satu yang ag besh nak cite dulu
ok..yang epy dulu
yg happy nye ptptn aq da settle da segala borang2 yang pihak ptptn kasi kat aq
penat parents aq sain banyak2
alaa korang pn rase bende yang same gak kan
ngan b'semangat nye aq bangun seawal mungkin
dan gerak dari kolej kol 8 pagi
dok beratur tunggu giliran kat auditorium sampai la kol 3 td
bayangkan betapa lame nye dyorang kat atas pentas
ngan bersesak2 + beramai2 dalam audi tu
tp aq xsmpat amek gambo lak
sebab kepala aq da pusing tengok borang banyak sangat
tapi ag kesian kat akak2 ptptn tu kan
ag pening kepala dy nak layan kerenah student yang macam2 ni
tapi sib bek demam aq da beransur pulih
xde la sakit ag cm semalam
alhamdulillah la kan
sib bek jugak aq nye borang xde masalah
puhh lega!!

tapi yang menjadi masalh + berita xgembira wat aq ni
adalah pencil case aq ilang
tadi mase sebok2 cek borang2 tu aq letak pencil case tu kat sbelah
n then aq g la mntak ketua program @ KP kiteorang panggil kat cni cop borang2 aq yang xlengkap
pastu bile aq lik kat tempat duduk aq tu pencil case aq da pun ilang
da la sayang barang2 dalam tu
walaupun cume alat tulis biasa je
tapi sumer barang yang de dalam tu de value wat aq
da pkai pencil case tu dari aq diploma tw
da 3 taun da
tu  yang sedey sket ni
tapi yang tambah sedey ni
de skali pendrive kesayangan aq dalam tu
tu pndrive member aq kasi tu
mase aq li pendrive tu hrganye cecah RM40 untuk 1gb
tapi skang da murah da
tapi yang xbesh nye dalam pendrive aq tu de assignment yang aq kena anto sok
da la semalam aq wat sampai pagi
& then lupe lak nak save dalam laptop ni
pastu de lak slide untuk presentation malam sok
huhuhu sumer aq lupe nak save dalam laptop
tu yang wat aq sedey ni
tah sape la yang amek pencil case aq tu gaknye kan
pncil case pn nak amek ke??
ish3..
ape ke hal la korang2 ni kan
emm wat mase ni tu jela yang aq nak kongsi kat cni
sebabnye aq nk kena wat blek smer asgment aq yang da ilang tu
huhu adios...

P/S: jangan lupe simpan sumer yang penting2 dalam laptop skali..jangan lupe wat back-up t jadik cam kes aq sndri jugak yang susah.

Monday, February 7, 2011

salah aku ke sumer nie?


arini aq baru dapat tau yang sbenarnye mak dy yg xks kwn ngn aq
mybe sbb yg dlu tu
klu nak ikutkan dyorg ag slh beso ngn aq
tp yela manusia ni mne de yg perfect
xlari dari wat salah kan
mybe slh aq gak g post kt blog aq yg lame psl tu
tp aq da mnx mf pe kat dy
yg bengang nye dy leh wt muke bodoh depan aq
pe slahnye klu dy maafkan aq
biarlah yg lepas tu berlalu
klu dy xnk kwn ngn aq pn just 4give me..salah ke cmtu??
aq da kire ckup bek xgtau lecturer psl korg
aq br je..korg pn dpt mrkah sme ngn aq kan
so pe ag yg ko nk mrh kat aq??
aq pn xphm makhluk Tuhan yg 'seko' ni
tah pape la
kadang tu kecik ati gile bile nmpak dy
xpsl2 aq lak yg d'prsalahkan oleh mber2 aq
kat kelas pn diam je
cm aq yg salah spenuhnye
ermm sdey pn de jgk
tp yela nk wt cmne kan
da org xske ngn kite
sabo jela
mudah2an Allah bukak kan pintu ati dy utk lupe kan pe yg da lepas tu
bnci org lame2 pn bkn dapat pe...
dapat dose je
so..sape2 yang berkenaan..
yang terasa ati ke ngn post aq kali ni
aq mintak maaf byk2
aq pn xske gado2 ngan org ni
klu ko still rse aq salah..okay i'm so sorry
but just 4give me
xla aq wt dose ngan marah2 cmni kan