Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Sunday, December 11, 2011

Rombongan Merisik Part 2



Assalamualaikum....

seminggu dua yang lepas, zira da cite kan pasal rombongan merisik bakal kakak ipar zira nie tapi tak sempat nak menghapdet banayak kan. Sebabnye aritu da penat sangat + malas nak mem'bluetooth' gambar-gamabr. Hehe. So, entry kali nie zira tak nak membebal panjang. Korang layankan je la okeyh.


okeyh, gambar yang pertama nie di snap dari tempat duduk zira.yang tengah kusyuk drive tu ayah zira dan yang sebelah tu akak zira yee. mak nek kete lagi satu ngan abang. Huuhuu masa nie ngah pening pusing-pusing carik jalan, zira ngan akak zira lagi satu leh plak men snap-snap pic kan. Hehe.




nie la dy akak zira yang sebok dok suruh snap gambar dia banyak-banyak. Sampai memori phone nie penoh ngan gambar dia je.



Okay, yang baju ijau ala cerah-cerah hensem-hensem tu ayah zira ye. Ayah pengantin perempuan, *eeh bakal pengantin* yang paling ujung kat depan tv tu ha bersebelahan nya tue pakcik pihak perempuan. Pastu yang kacak berkaca mata sambil tunduk ke karpet yang malu-malu kucing tu abang zira. Hehe. Yang nie upacara berbincang + merisik-risik sedang berlaku. Siap berpantun-pantun ngan bersyair bagai. Hehe. Okay yang tu tipu. Tapi ade satu benda yang wajib yang pihak kami kena bawak, yang mana pihak perempuan mintak bawakan tepak sirih dan kalau orang yang paling tua dalam keluarga belah perempuan terima tepak tu, tandanya risikan kami diterima. Yang nie kata nya adat orang jawa. Ikut jela kan. Hehe.                                       
Tengok tu, caye tak zira cakap. Tak sudah-sudah gambar akak zira nek lagi kan. 




Acara sarung menyarung cincin. Yang baju biru tu mak zira dan yang baju kuning yang dok senyum lebar tu mak belah perempuan ye.


Dan akhir sekali, jeng jeng jeng. Haa cun tak?? Cun tak?? Yang nie tak leh amek, abang zira da cop. Hehe. Tak sabar nak tengok abang zira yang sorang tu nek pelamin. Mudah-mudahan dipercepatkan jodoh mereka kan. Amin~

No comments: