Followers

Meh Klik Sini Ramai-Ramai ^____^

KLIK SINI TIAP KALI SINGGAH YE!!

Tuesday, June 14, 2011

TODAI betol-betol buat aku insaf nak belajar sungguh-sungguh pasni

Lame betol aku tak update blog aku kan, maaf la ye..nie sumer gara-gara si TODAI ni la...dy yang wat aku penat gile sampai tak larat langsung nak on laptop nak menaip entry-entry terbaru hehehe ni mesti ramai yang tertanya-tanya ape tu TODAI kan...

sebanarnye TODAI tu sebenarnye kilang tempat aku keje mase cuti sem ni...aku baru aje masuk keje isnin lepas tapi arini aku terpaksa amek cuti sebab aku demam da seminggu tak ilang-ilang. Minggu lepas aku batuk-batuk je sampai sore aku pun da cam amy search nyanyi lagu kejora da hehe...nak cakap banyak-banyak pun susah sebab tekak aku perit. Masuk minggu kedua ni pulak aku da stat selesema plus kepala pusing, semalam sampai nak pitam aku.


gambar ehsan dari miss intanshariena

aku penah jugak keje sebelum ni, tapi tak penah ag keje kilang...kononnye nak carik wet lebih cuti sem ni, tapi baru sehari keje aku da penat tahap gaban, sampai tangan aku terseliuh, bengkak ag huhu...nasib bek la makcik depan uma ni pandai urut, lega sikit tangan aku ni..hehe time kaseh makcik. Skang ni pun ngan kakak aku, ngan baby dy skali demam..ish3 kesian kan, aku yg bawak virus demam selesema ni, huhu sory ye kakak n ur baby..

bagi aku memang penat keje kat sini sebab nye kena berdiri, yela mengikut ape yang aku belajar OSH mase sem lepas berdiri terlalu lama adalah salah satu 'ergonomic hazard' hehehe. memang mule-mule aku rase nak cabut je, tiap ari mengadu kat Mr. E yang aku tak larat..nak quit..nak berenti..penat...tapi semangat dari family & orang tersayang aku watkan aku kuat unutk bangun pagi gie keje hehehe, tankz uolss!!

tapi pengalaman keje kat sini watkan aku betol-betol insaf nak belajar sungguh-sungguh pasni..sebabnye aku da tau susah payah orang keje kilang camni, so pasni aku akan belaja sungguh-sungguh, dapat keje bagus-bagus hehe mak..encik..doakan saya ye :D

lagi satu aku tak malu nak cakap yang aku ni keje kilang...keje ni halal ape, sesetangah orang suke pandang rendah kat orang yang keje-keje gini tapi apsal lak korang nak pandang rendah kat orang yang keje kilang kan...kalau tak ade orang keje kilang tak de la barang-barang letrik kat uma korang tu tau..ceh ayat insaf hehehe tapi sebenarnye dulu aku pun penah berpikiran camtu gak, maap ye sumer-sumer yang terase ati tu.tapi skang pas aku da tau susah nye keje kat kilang aku tobat takmo cakap gitu ag...hehehe

okay sampai situ aja untuk kali ini k...skang mau tido sebab baru pas makan ubat, daaa...

4 comments:

Anonymous said...

kje mne2 pn sme je..y pnting awk nk kje..hehe..smngat awk kn kuat..sy sokong awk..kje bbaik,ati2 & jge dri awk k..jge ksihatan..y pnting awk dh ad pngalaman..mr E

missRieRie said...

TODAI !!! ohhh myyyyyyy !
berdiri for 12 hours .
GILA ok.
hehe.. amek gambar kite.. nak upah kene folow belog kite .hehe

missRieRie said...

todai !!! oh myyy
ouhh amek gmbr iteee
kene folow kite tau. hehe
upah

~ziera~ said...

ok missrierie..no hal la..hehehe